Σόλτς και Ρούτε απορρίπτουν ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε-Δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς δήλωσε την Πέμπτη ότι απορρίπτει μια γρήγορη διαδικασία για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τα πράγματα που έχουμε πράγματι αποφασίσει στο παρελθόν», είπε ο Σόλτς σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βερσαλλίες της Γαλλίας. Ο Σόλτς αναφέρθηκε στη συμφωνία σύνδεσης που συνήψαν η ΕΕ και η Ουκρανία το 2017, η οποία στοχεύει στην εμβάθυνση των πολιτικών και οικονομικών δεσμών. «Αυτή είναι η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε», είπε ο Σόλτς.

Ο Γερμανός ηγέτης υπαινίχθηκε ότι με 27 κράτη μέλη της ΕΕ, είναι ήδη δύσκολο να ληφθούν ομόφωνες αποφάσεις στην ΕΕ, για θέματα όπως η εξωτερική, οικονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική. Είπε ότι η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται με προοπτική “όταν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις, καθιστώντας δυνατές αποφάσεις της πλειοψηφίας”.

Μιλώντας στις Βερσαλλίες πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε απέρριψε επίσης την έκκληση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στην ΕΕ. «Δεν υπάρχει ταχεία διαδικασία ένταξης, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ