H Pfizer και η Επιτροπή Παρακολούθησης Εξωτερικών Δεδομένων 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ένα άλλο έγγραφο από αυτά που δημοσιεύτηκαν από την Pfizer μετά την απόφαση του δικαστηρίου, εκτός από τις αναρτήσεις εδώ και εδώ, αναφέρεται ότι η BioNTech (οι γερμανοί είναι φίλοι  μας), η οποία ως γνωστόν είναι μαζί με την Pfizer στο εμβόλιο, πλήρωσε στην FDA 2.875.842 $ τον Απρ 2021 (το εμβόλιο πήρε έγκριση τον Αυγ 2021), με την αιτιολογία της Πληρωμής Τέλους Χρήσης Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων PrescriptionDrug User Fee Payment”. Το ποσό αναφέρεται στη 2η σελίδα του εγγράφου κάτω-κάτω.

Ένα άλλο ενδιαφέρον έγγραφο είναι αυτό με τίτλο «Επιτροπή Παρακολούθησης Εξωτερικών Δεδομένων» External Data MonitoringCommittee.

Στη σελίδα 5 αναφέρεται ότι:

«Αυτή η Επιτροπή είναι μια ενιαία, εξωτερική, ανεξάρτητη, συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων που ιδρύθηκε για να επιβλέπει τα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας από το πρόγραμμα. Το πρωταρχικό σκεπτικό για τη σύσταση της επιτροπής είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει η κατάλληλη εξωτερική προστασία για να βεβαιωθεί η ασφάλεια των θεμάτων και να διατηρηθεί η επιστημονική αυστηρότητα και η ακεραιότητα της μελέτης όσο η δοκιμή βρίσκεται σε εξέλιξη.»

“This Committee is a single, external, independent, expert advisory group established to oversee safety and efficacy data from the Program. The primary rationale for establishing the committee is to make certain that appropriate external safeguards are in place to help ensure the safety of subjects and to maintain scientific rigor and study integrity while the trial is on-going.”

Και αμέσως μετά ξεκαθαρίζεται ότι υπεύθυνος για αυτή την «επιστημονική αυστηρότητα» (scientific rigor) θα είναι η ίδια η Pfizer/BioNTech και όχι η FDA.

“Pfizer is responsible for conducting this study. BioNTech is the regulatory sponsor of this study.”

Στη σελίδα 6 αναφέρεται ότι:

Τα μέλη της Επιτροπής θα συμπληρώσουν ένα Έντυπο Σύγκρουσης Συμφερόντων Μέλους της Ανεξάρτητης Επιτροπής Εποπτείας CT22-GSOPRF01. Τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να είναι απαλλαγμένα από εμφανείς σημαντικές συγκρούσεις συμφερόντων. Κάθε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της θητείας ενός μέλους στην Επιτροπή πρέπει να γνωστοποιείται από το μέλος της Επιτροπής.

“The committee members will complete a CT22-GSOP-RF01 Independent Oversight Committee Member Conflict of Interest Form. Committee members should be free of apparent significant conflicts of interest. Any potential conflict of interest that develops during a member’s tenure on the committee must be disclosed by the committee member.”

Αμέσως μετά ξεκαθαρίζεται και πάλι, ότι υπεύθυνος γι αυτή τη διαδικασία θα είναι η ίδια η Pfizer και όχι η FDA.

“Pfizer will determine if any potential conflict requires termination of committee membership.”

Με άλλα λόγια, ελεγκτής και ελεγχόμενος το ίδιο πρόσωπο! Όμως, ούτε στον κόσμο των αγγέλων δεν υπήρξε η απόλυτη πίστη, γιατί ακόμη και εκεί στο τέλος κάποιος αποστάτησε!

Δημήτρης Μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ