200 επιπλέον εκ. δολάρια αμυντικού υλικού για την Ουκρανία ενέκρινε σήμερα ο Λευκός οίκος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ένα υπόμνημα το Σάββατο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέθεσε τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, να διευθύνει την ανάληψη 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε αμυντικά υλικά και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής εκπαίδευσης και εκπαίδευσης, για την Ουκρανία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, ο Νόμος για την Εξωτερική Βοήθεια του 1961 (FAA) επιτρέπει στον πρόεδρο να εξουσιοδοτήσει τη «διάθεση περιουσίας ή υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών», , σε ξένα έθνη χωρίς νομοθετική εξουσία ή δημοσιονομικές πιστώσεις, η οποία συνήθως χρησιμοποιείται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε ξένη χώρα ή περιοχή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μια «ad hoc διυπηρεσιακή διαδικασία» που περιλαμβάνει εκπροσώπους από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το Υπουργείο Άμυνας και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «καθορίζει ποια υπάρχουσα νομοθετική αρχή ισχύει για την κατάσταση και προσδιορίζει ποια μέσα και υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται» — σε αυτήν την περίπτωση, εκπαίδευση και κατάρτιση για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, η σημερινή ανακοίνωση ανεβάζει το συνολικό ποσό της βοήθειας για την ασφάλεια που παρασχέθηκε στην Ουκρανία σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα πακέτο 350 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ένας άλλος αξιωματούχος είπε στους δημοσιογράφους ότι αποτελεί «το μεγαλύτερο πακέτο προεδρικής εξουσιοδότησης στην ιστορία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ