Έκθεση φοιτητών τουρκικών πανεπιστημίων εγκαινιάστηκε στα Σκόπια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η  πρωτοβουλία «3 Πανεπιστήμια, 3 Χώρες Μαζί, Διεθνής Φοιτητική Έκθεση», που δημιουργήθηκε από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του τουρκικού Πανεπιστημίου ‘Trakya’ με φοιτητές τουρκικών πανεπιστημίων από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία, εγκαινιάστηκε στα Σκόπια.

89AB3466 5183 4464 9F1A 3DD820F88097

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, στην έκθεση που αποτελείται από έργα φοιτητών από την Τουρκία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία συμμετείχαν λάτρεις της τέχνης στη Γκαλερί Τέχνης του Διεθνούς Βαλκανικού Πανεπιστημίου.

Η έκθεση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το  πανεπιστήμιο Trakya (έδρα στηνΑδριανούπολη), το Διεθνές Βαλκανικό Πανεπιστήμιο (έδρα στα Σκόπια) και το Διεθνές Πανεπιστήμιο του Νόβι Παζάρ (Σερβία)  παρουσιάστηκαν τα έργα 60 φοιτητών από τις τρεις χώρες των  τουρκικών πανεπιστημίων.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών Μελιχάτ Τουζούν (Melihat Tüzün) δήλωσε ότι η καλή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία τριών πανεπιστημίων από την Τουρκία και τα Βαλκάνια.

AVvXsEi

Ο Τουζούν δήλωσε ότι ήταν χαρούμενος που θα μοιράζονταν την ίδια κουλτούρα στα Βαλκάνια:

«Μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε στη χώρα μας. Νομίζω ότι η έκθεση των έργων των μαθητών μας μαζί έχει νόημα από την άποψη της αλληλεπίδρασης και της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών. Η πρώτη έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιό μας και σχεδόν 20 φοιτητές από το Νόβι Παζάρ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα εργαστήριά μας. Παρακολούθησαν την εκπαίδευση στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Trakya. Η επόμενη έκθεση θα γίνει στο  Νόβι Παζάρ και εκεί θα συγκεντρωθούν τα έργα των μαθητών μας. Η τέχνη είναι καθολική και επομένως το να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να είμαστε μαζί είναι σημαντικό για εμάς».

Η πρώτη έκθεση άνοιξε στην Τουρκία τον Δεκέμβριο και η δεύτερη στα Σκόπια τον Φεβρουάριο, και προγραμματίζεται συνάντηση με λάτρεις της τέχνης στο Νόβι Παζάρ τον Μάιο, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

aa.com.tr

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ