Ομαλά εξελίσσεται το γευμα Μητσοτακη-Ερντογαν – Τρώει με όρεξη ο Έλληνας πρωθυπουργός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευδιάθετος και ορεξάτος ο Έλληνας πρωθυπουργός οπως μεταδίδουν τα Τουρκικά καναλια που απο οτι φαινεται μετρανε ακόμη και τις μπουκιές που τρώει. Το γευμα λαμβάνει χώρα στο περιβόητο Μέγαρο Βαχντετίν με τις πληροφορίες να βάλουν λογο πως η συνάντηση των δύο ανδρών θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

Μάλιστα πριν την συνάντηση έχει προηγηθεί προετοιμασία μεταξύ των δύο επιτελείων και αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος, για τον οποίο η ελληνική πλευρά είχε αποφύγει να επιβεβαιώσει αμέσως τις τουρκικές διαρροές.

187CB4C1 576B 4E41 AABB 2821ED4E9327

Στο επίκεντρο της συζήτησης περιλαμβάνονται οι περιφερειακές εξελίξεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και η αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν μπορεί η περιοχή μας να είναι μια δεύτερη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας, άρα θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι, ενώ στέλνει και μήνυμα στον κ. Ερντογάν ότι ο ιστορικός αναθεωρητισμός δεν γίνεται αποδεκτός.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα συζητηθούν και τα διμερή μας ζητήματα, ενώ στο «τραπέζι» είναι παράλληλα και η λεγόμενη «θετική ατζέντα», με τα μέτρα χαμηλής πολιτικής, που χειρίζονται σε καλό κλίμα οι δύο υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Σεντάτ Ονάλ. Επί τάπητος τίθενται και οι νέες ενεργειακές ισορροπίες, με δεδομένο ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εναλλακτικός κόμβος, ιδίως για φορτία LNG, με δεδομένη τη βούληση της Ευρώπης να απεξαρτηθεί ως το 2027 από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ