Έφαγε καλά ο Ερντογαν στο γευμα με τον Μητσοτακη και διακρίνει Προοπτικές προόδου στα προβλήματα του Αιγαίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας έκανε δήλωση σχετικά με τη συνάντηση Ερντογάν-Μιτσοτάκη:

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι διατηρεί την πίστη του στην επίτευξη προόδου σε θέματα όπως τα προβλήματα του Αιγαίου, οι μειονότητες, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η προώθηση των σχέσεων σε υψηλότερο επίπεδο».

Σάλος με τον Μητσοτακη μεσα στην Εκκλησία στο Φανάρι που δεν ήξερε απέξω το Πάτερ Ημων

Ενώ διαβάζουμε αναλυτικό στο άρθρο: Ο Πρόεδρος Ερντογάν έφυγε το μεσημέρι από την κατοικία του στο Κισίκλι και πήγε στο Μέγαρο Βαχντετίν. Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη για μεσημεριανό γεύμα. Το δείπνο, που ήταν κλειστό για τον Τύπο, ξεκίνησε στις 14.00. Συζητήθηκαν διμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα.

Μήνυμα για εστίαση στη θετική ατζέντα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, καθώς και τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των προβληματισμών του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν ιδιαίτερη ευθύνη στην αλλαγή της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας με τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η συνάντηση επικεντρώθηκε στα αμοιβαία και περιφερειακά οφέλη από την αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εστίαση στη θετική ατζέντα.

Παρά τις διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, στη συνάντηση συμφωνήθηκε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την επίτευξη του στόχου των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων εμπορικού όγκου μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία με στόχο να γυρίσει μια νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις και δήλωσε ότι διατηρεί την πεποίθησή του για πρόοδο σε θέματα όπως τα προβλήματα του Αιγαίου, η μειονότητα, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η λαθρομετανάστευση. και πηγαίνοντας τις σχέσεις σε ένα περαιτέρω σημείο.

Δηλώνοντας ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με έναν ειλικρινή και ειλικρινή διάλογο, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι ως δύο γειτονικές χώρες πρέπει πάντα να συνομιλούν, όχι μόνο σε περιόδους κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ