9 νεκροί από βομβαρδισμό ραδιοτηλεοπτικού πύργου στη Ρίβνε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που η Ρωσία επιμένει πως δεν χτυπά αμάχους στην Ουκρανία, το διαδίκτυο «κατακλύζεται» από αναρτήσεις που αφορούν σε επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές, οι οποίες αφήνουν πίσω νεκρούς και τραυματίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημερινή αεροπορική επιδρομή σε ραδιοτηλεοπτικό πύργο στην περιφέρεια Ρίβνε, στη βόρεια Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, με τον κυβερνήτη της περιοχής Βιτάλι Κόβαλ να αναφέρει πως «υπάρχουν ακόμη άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας, ο πύργος, ο οποίος επλήγη από την επιδρομή το πρωί της Δευτέρας, είναι προς το παρόν απενεργοποιημένος, ενώ οι εμπειρογνώμονες εξετάζουν τη ζημιά. «Η ψηφιακή μετάδοση δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη. Οι ειδικοί του ομίλου διερευνούν ήδη την κατάσταση και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχιστεί η μετάδοση των ουκρανικών τηλεοπτικών καναλιών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα διεμήνυσε ότι 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ουκρανικό πύραυλο στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, που ελέγχεται από φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, κατηγορώντας το Κίεβο για ένα «έγκλημα πολέμου». Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, «τουλάχιστον 23 άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν».

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανακοίνωσε τον θάνατο «20 ειρηνικών κατοίκων», προσθέτοντας ότι «28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται».

Κανένας απολογισμός, πάντως, δεν κατέστη εφικτό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, ούτε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ούτε από το Reuters.

Ο ουκρανικός στρατός, από την πλευρά του, διεύψεσε κατηγορηματικά ότι εκτόξευσε πύραυλο κατά της πόλης. «Αυτός πρόκειται σίγουρα για έναν ρωσικό πύραυλο ή κάποιο άλλο είδος πυρομαχικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Λεονίντ Ματιούκιν σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ