Βοήθεια 13,6 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία υπέγραψε ο Μπάιντεν-Τα 6.5 δισ.δολάρια αμυντική βοήθεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα τεράστιο νομοσχέδιο δαπανών που υπογράφηκε σε νόμο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Τρίτη, προβλέπει μια εφάπαξ έγχυση στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, καθώς αντεπιτίθεται κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Ukraine Supplemental Summary1

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΡΑΞΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, 2022 

Ο νόμος για τις συμπληρωματικές πιστώσεις της Ουκρανίας του 2022 προβλέπει 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης χρηματοδότηση, για την υποστήριξη του ουκρανικού λαού και την υπεράσπιση της παγκόσμιας δημοκρατίας στον απόηχο της απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ukraine Supplemental Summary2

Υπουργείο Άμυνας

6,528 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων:

3,028 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της αποστολής των επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Διοίκησης, την ανάπτυξη του προσωπικού στην περιοχή και υποστήριξη πληροφοριών.

3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναπλήρωση των αμερικανικών αποθεμάτων εξοπλισμού που αποστέλλονται στην Ουκρανία μέσω απόσυρσης

Ανθρωπιστική βοήθεια: 

Περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια θα παράσχουν ανθρωπιστική υποστήριξη στους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία και τους εκτοπισμένους στην Ουκρανία, καθώς και θα παρέχουν επείγουσα επισιτιστική βοήθεια, υγειονομική περίθαλψη και επείγουσα υποστήριξη σε ευάλωτες κοινότητες εντός της περιοχής, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που δόθηκε από το Σώμα Επιτροπή Πιστώσεων.

Οικονομική βοήθεια: 

Το πακέτο θα παράσχει σχεδόν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην ανταπόκριση στις οικονομικές ανάγκες στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες, όπως θέματα κυβερνοασφάλειας και ενέργειας.

Ο νόμος προβλέπει επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια για την αμερικανική υπηρεσία για τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, μια ανεξάρτητη ομοσπονδιακή υπηρεσία, για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στις εκπομπές ειδήσεων στο εξωτερικό. 

Άλλα 120 εκατομμύρια δολάρια θα βοηθήσουν στην υποστήριξη ντόπιων Ουκρανών ακτιβιστών και δημοσιογράφων και θα προωθήσουν τη λογοδοσία για τις ρωσικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ