Σοκάρει η τιμή του ψωμιού – Βλέπουν οι καταναλωτές τις υψηλές τιμές και δακρύζουν

Σε λίγο θα φωνάζουν ολοι άσε κάτω το ψωμι ρε, οπως ο Γιώργος Κωνσταντινου στην ταινία Καλώς μας ήρθε το δολάριο καθως με την αύξηση που έρχεται θα ειναι απλησίαστο.

Τη στιγμή που οι πολίτες αδυνατούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους και να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους, οι νέες αυξήσεις που καταγράφονται στην αρτοποιία θα τους κάνουν να πουν το ψωμί… ψωμάκι!

Η τιμή του ψωμιού αναμένεται να εκτοξευθεί καθώς οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες των αρτοποιών αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Η τιμή της φρατζόλας η οποία σήμερα κυμαίνεται στα 0,80 ευρώ δεν αποκλείεται να διπλασιαστεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρτοποιών.

Σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο πρόεδρος του σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας Κωνσταντίνος Τσουράπας μιλώντας προειδοποίησε ότι θα δούμε τις αυξήσεις πιθανόν και από αυτή την εβδομάδα: «Θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές. Δεν μιλάμε για 10 με 20 λεπτά», δήλωσε και δεν απέκλεισε η τιμή της φρατζόλας να φτάσει στο 1,5 ευρώ. «Να μην ξεφύγει κιόλας» είπε χαρακτηριστικά, φοβούμενος ότι η αύξηση μπορεί να είναι μεγαλύτερη.

Όπως τόνισε ο κ. Τσουράπας, δεν είναι δυνατόν οι επιχειρηματίες να απορροφήσουν τις μεγάλες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, τη στιγμή μάλιστα που καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις στην αγορά: «Υπάρχει έλλειψη στο μαλακό σιτάρι, για να κάνουμε το άσπρο ψωμί, παξιμάδια, φρυγανιές, βουτήματα, τυρόπιτες, φύλλο, παντεσπάνι. Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει έλλειψη. Ήδη ένας μύλος στην περιοχή έχει κλείσει καθώς δεν είχε υλικά. Τελειώνουν τα αποθέματα» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ