Σατυρικον: Και συ λαέ επαναστάτη να ξεχνάς, να μη θυμάσαι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη.

Αυτό θα ήταν το διάγγελμα ενός πολίτη, αν σήμερα ήταν πρωθυπουργός της Χώρας.
Εγώ, και βεβαίως η κυβέρνηση μου, ανακοινώνει τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και ανακούφισης των αναξιοπαθούντων Ελλήνων στο σύνολο τους.

Όσοι βάζουν βενζίνη μια μόνο φορά, θα παίρνουν δωρεάν κουπόνια παρκαρίσματος 24ώρου βάσεως καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσης!

Όσοι πληρώνουν ρεύμα μια φορά, θα παίρνουν δωρεάν κεριά και λαμπάδες για όλη την διάρκεια της κρίσης. Τα κεριά για φωτισμό και οι λαμπάδες για τάμα, μην πέσει η κυβέρνηση και πάμε κατά διαόλου!

Όσοι αγοράζουν τρόφιμα μια μόνο φορά, θα παίρνουν αδειοδότηση, θα ισχύει όσο και η κρίση, να βόσκουν ελεύθερα σε κτήματα και εκτάσεις του δημοσίου.

075B9AB6 2973 4EE7 AA32 77D853BB7132

Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, θα κυκλοφορούν ελεύθερα παντού, θα καταργηθεί το πρόστιμο και θα επιστραφούν εντόκως τα παρακρατηθέντα, εφόσον θα διαθέτουν πιστοποιημένο, από τας αρχάς, ψηφοδέλτιο της κυβέρνησης που θα εναποτεθεί στην κάλπη.

Όσοι δεν κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων θα καταχωρηθούν ως δωρητές της χώρας.

Όσοι με οποιοδήποτε τρόπο χαρακτηριστούν «ρωσόφιλοι» στερούνται όλων των ευεργετικών διατάξεων. Εκτός κι αν εμβολιστούν με το νέο εμβόλιο «Αντιρώς», που ήδη έχουμε προμηθευτεί. Η διάταξη αυτή ισχύει μόνο για τους Μακεδόνες. Έγινε δεκτή η εισήγηση του επιθεωρητή της αδέσμευτης πληροφόρησης κυρίου Άντε Σάλτα Πρώτος.

Όλοι οι πολίτες, επειδή το νέο τοπίο είναι αχαρτογράφητο, θα κυκλοφορούν με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι στο χέρι, πυξίδα, που θα εντοπίζει τις παγίδες χάριν της άριστης ψηφιακής διακυβέρνησης που διαθέτουμε.

Θα κατασκευαστούν ειδικά πεζοδρόμια έκτακτης ανάγκης για να κυκλοφορούν οι αναξιοπαθούντες και οι αδύναμοι.

Η αύξηση της τιμής των ξυριστικών δεν με απασχολεί. Στο σλόγκαν μας «Μένουμε Σπίτι»
προσθέσαμε και το «Μένουμε αξύριστοι». Πάντα ήμασταν στη σωστή πλευρά της μόδας.

Οι… «κοιτίδες» των ποταμών θα καθαριστούν οριστικά από τα καλάμια, γιατί οι εργαζόμενοι τα καβάλησαν και ζητάνε αύξηση του κατώτατου μισθού εν μέσω τέτοιας κρίσης.

Το Αιγαίο, είχα δηλώσει ότι δεν θα το κάνουμε Νέο Μεξικό, αλλά τώρα λόγω της κρίσης, θα το κάνω πάρκο συμφερόντων του λαού! Μην ξεχνάτε ότι είμαστε με την σωστή πλευρά της των συμμάχων.

Τέλος, αποφάσισα τα μέτρα ανακούφισης να μην είναι πολλά, για να μην εκτροχιαστούμε. Έχουμε άλλωστε το παράδειγμα της πανδημίας. Πήραμε ένα σκασμό μέτρα και τερματίσαμε πρώτοι στους νεκρούς.

Κλείνοντας και επειδή όπως είπα βρισκόμαστε με τη σωστή πλευρά των συμμάχων, θα αναφερθώ σε μια φράση του ποιητή. Οι παλιές χρεώσεις πάντα ζητάνε τις πληρωμές. Είμαστε στο πλήρωμα του χρόνου.

Σημ: Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας και ουδεμία σχέση έχει με πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα του παρόντος χρόνου!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ