Πρόεδρος Λευκορωσίας: Ο Πούτιν «χαίρει άκρας υγείας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υγιής και «στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ», δήλωσε ο στενός του σύμμαχος, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι TBS.

«Αυτός κι εγώ δεν συναντηθήκαμε μόνο ως αρχηγοί κρατών, αλλά έχουμε και φιλικές σχέσεις», είπε ο Λουκασένκο σε ηχογράφηση συνέντευξης στο Λευκορωσικό Τηλεγραφικό Πρακτορείο BelTA. «Γνωρίζω όλα τα δικά του, όσο είναι δυνατόν, κρατικά και προσωπικά», είπε σύμφωνα με το Reuters .

AD66806D 2758 40AE A4C7 873C44AA70D1

Η Ρωσία χρησιμοποίησε το έδαφος της Λευκορωσίας ως στρατηγικό σημείο για την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι δυτικοί ηγέτες έχουν προτείνει ότι ο Πούτιν έκανε ένα δαπανηρό λάθος εξαπολύοντας στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες και η προέλασή τους εμποδίστηκε σε μεγάλο βαθμό, παρά τη φαινομενική υπεροχή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ο Πούτιν είναι «παράλογος» και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε τον χαρακτήρισε «εντελώς παρανοϊκό».

 Όμως ο Λουκασένκο απέρριψε την ιδέα ότι ο Πούτιν, 69 ετών, δεν ήταν στο απόγειο των δυνάμεών του.

«Εσείς και η Δύση πρέπει να απαλλαγείτε από αυτή την ανοησία, αυτή τη μυθοπλασία», είπε στον δημοσιογράφο που πήρε τη συνέντευξη.

«Ο Πούτιν είναι απολύτως σε φόρμα, είναι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ. Είναι ένα απολύτως υγιές άτομο, σωματικά ικανό – είναι αθλητής», είπε ο Λουκασένκο.

«Όπως λένε εδώ – θα αρπάξει κρυολόγημα σε όλες τις κηδείες μας», είπε ο ηγέτης του Μινσκ.

Ο Λουκασένκο εξέφρασε επίσης τη λύπη του για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Το θέμα είναι ένα θέμα που έχει αναφερθεί συχνά ο Πούτιν, ιδίως όταν πρότεινε σε ομιλίες πριν από την εισβολή ότι η Ουκρανία ήταν ένα τεχνητό κατασκεύασμα και ένα «αναπαλλοτρίωτο μέρος» της ρωσικής ιστορίας και πολιτισμού .

 «Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είναι μια τραγωδία. Αν η Σοβιετική Ένωση είχε επιβιώσει μέχρι σήμερα, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάθε είδους σύγκρουση στον κόσμο», είπε.

«Όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ, ο κόσμος ήταν πολυπολικός και ο ένας πόλος ισορροπούσε τον άλλο. Τώρα, ο λόγος για αυτό που συμβαίνει στον κόσμο είναι η μονοπολικότητα – η μονοπώληση του πλανήτη μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», πρόσθεσε ο Λουκασένκο.

 g4media.ro

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ