Κουπόνια τροφίμων εξετάζει ο Μακρόν για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα λόγω ακρίβειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι, σκέφτεται να εκδώσει κουπόνια για να βοηθήσει οικογένειες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων που αντιμετωπίζουν τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων που επιδεινώθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Θα αντιμετωπίσουμε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση», είπε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Bleu την Τρίτη. «Θέλω να δημιουργήσω ένα κουπόνι τροφίμων, για να βοηθήσω τα πιο μετριοπαθή νοικοκυριά και τη μεσαία τάξη που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόσθετο κόστος».

Τα προτεινόμενα κουπόνια τροφίμων θα είναι παρόμοια με το τρέχον σύστημα ενεργειακών κουπονιών της χώρας, το οποίο, μεταξύ άλλων, βοηθά στην πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου περίπου 5,8 εκατομμυρίων νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Μακρόν επανέλαβε ότι η Γαλλία και η Ευρώπη πρέπει τελικά να επιτύχουν την επισιτιστική ανεξαρτησία, βασικό στοιχείο της ατζέντας του για την επανεκλογή του.

Ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 10 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ