Νέο Δελχί και Ινδικά ΜΜΕ: Ελλάδα και Ινδία θα έρθουν πιο κοντά-Έχουμε πολλά κοινά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Στην επίσκεψη του Ν. Δένδια στην Ινδία αναφέρονται τα Ινδικά ΜΜΕ.

”Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έφτασε την Τρίτη στην Ινδία, με στόχο την εδραίωση και περαιτέρω ενίσχυση της πολύπλευρης σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Δένδια στην Ινδία, ο οποίος έχει προσκληθεί στη χώρα από τον Υπουργό Εξωτερικών S Jaishankar. Ο Jaishankar επισκέφτηκε την Αθήνα στις 26 Ιουνίου 2021.

Αυτή η ανταλλαγή επισκέψεων θα εδραιώσει και θα ενισχύσει περαιτέρω την πολύπλευρη σχέση μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας, αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας.

Η Ινδία και η Ελλάδα απολαμβάνουν στενούς και φιλικούς δεσμούς, που έχουν τις ρίζες τους σε ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν. Οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε συνολική αναθεώρηση των διμερών σχέσεων και θα συζητήσουν επίσης περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ανέφερε το ΜΕΑ.

Οι δύο υπουργοί είναι επίσης πιθανό να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, την Ανατολική Μεσόγειο και άλλα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Κατά την παραμονή του στο Νέο Δελχί, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα καλέσει τον Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της Rajya Sabha, M Venkaiah Naidu.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ