Στοιχεία φωτιά στην εκπομπη του Νίκου Ευαγγελάτου για τις συνθήκες θανατου της μικρής Τζωρτζίνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στοιχεία φωτια συνέλεξε και παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Live News» για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεια το σύνολο των ατόμων που πρόκειται να καταθέσουν για την υπόθεση είναι 70 και πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και ιατροδικαστές από τα τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί, το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, το Πανεπιστημιακό Πάτρας και το Καραμανδάνειο Πατρών.

Την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί μελετούν ήδη τους ιατρικούς φακέλους της Τζωρτζίνας, 12-13 γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση για τα δύο κρίσιμα συμβάντα του παιδιού.

Τρία νοσοκομεία εκ των τεσσάρων επιβεβαιώνουν πως υπήρξε αίτημα της μητέρας για τοποθέτηση της Τζωρτζίνας σε μονόκλινο, ενώ δύο νοσηλευτές αναφέρουν πως η μητέρα ρώτησε για την ύπαρξη καμερών στο μονόκλινο δωμάτιο.

Κατόπιν, υπάρχουν 20-25 γιατροί που αναφέρουν ότι τα δύο κρίσιμα επεισόδια που υπέστη η Τζωρτζίνα δεν εξηγούνται από δεδομένα εξετάσεων.

Στην ίδια εκπομπή προχώρησε ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» προκειμένου να βοηθήσει την οικογένεια που ήδη είχε χάσει τα δύο της παιδιά.

Όπως ανέφερε η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Άγκυ Ξενάκου μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, «τον Απρίλιο του 2021 μας ζητήθηκε να πλαισιώσουμε την οικογένεια που βρισκόταν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο για ένα παιδάκι τους που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν εκεί.

Παράλληλα, ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς ότι η οικογένεια είχε βιώσει πρόσφατα την απώλεια των άλλων δύο παιδιών της. «Εμείς ανταποκριθήκαμε στο αίτημα και πλαισιώθηκε η οικογένεια και από ψυχολόγο μας και από κοινωνικό λειτουργό» σημείωσε η κυρία Ξενάκου.

Ωστόσο, όπως σημείωσε η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη συνέχεια «οι γιατροί από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν υπόνοιες για το τι μπορεί να έχει συμβεί στα παιδιά της οικογένειας αυτής και τους ενημερώσαμε για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνουν, δηλαδή να ειδοποιήσουν τον εισαγγελέα ώστε να ερευνηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ