Διεθνές ρεζιλίκι για τον Καναδό πρωθυπουργό: Μιλησε σε αδεια έδρανα στο ευρωκοινοβούλιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απιστευτος διασυρμός του Καναδού πρωθυπουργού με βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον David Akin του Global News που τον δείχνει να μιλάει στο ευρωκοινοβούλιο σε αδεια έδρανα.

“Καθώς [ο Τζάστιν Τριντό] μπαίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπολογίζω ότι περίπου 200 από τους 705 ευρωβουλευτές βρίσκονται στις θέσεις τους. Ωστόσο, η γκαλερί είναι κατάμεστη”, έγραψε στο Twitter ο Ακίν με το βίντεο.

https://twitter.com/davidakin/status/1506673209277657092?s=21

Ο Καναδός πρωθυπουργός μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες του Βελγίου κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης, όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις των ηγετών της G7 και του ΝΑΤΟ σχετικά με τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Τριντό επιτέθηκε συγκεκριμένα στη διαδήλωση του Κομβοι Ελευθερίας τον Φεβρουάριο στην Οτάβα, λέγοντας ότι οι ηγέτες Βλέπουμε μια άνοδο κυνικών λαϊκιστών που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν» τις ανησυχίες.

Ο Τριντό συζήτησε τον αυταρχισμό του Πούτιν, λέγοντας ότι “δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε την Ουκρανία . Βασίζονται σε εμάς. Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας”.

“Προσποιούνται ότι έχουν εύκολες λύσεις που παίζουν με τους φόβους των ανθρώπων. Ακόμη και στον Καναδά, όπου το 90 τοις εκατό των ανθρώπων είναι εμβολιασμένοι και το σύνθημά μας ως χώρα “ειρήνη, τάξη και καλή διακυβέρνηση”, είδαμε να εξελίσσονται οι αντιεμβολιαστικές και αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες σε παράνομες καταλήψεις των κοινοτήτων μας και αποκλεισμούς των συνόρων μας», είπε ο Τριντό, ο οποίος είπε ότι οι ηγέτες των νηοπομπών ήταν «αποτελεσματικοί στο να στρέφουν τους πολίτες με πραγματικές ανησυχίες ενάντια στο σύστημα που είναι κατάλληλο για να κατευνάσει αυτές τις ανησυχίες».

Ο Τριντό είπε ότι η δημοκρατία «δεν είναι παιχνίδι» και ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στα «μεγάλα, πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι».
Ο Τριντό θα συνεχίσει να συζητά τη δέσμευση του Καναδά στην καταπολέμηση της αποδυνάμωσης των δημοκρατιών, λέγοντας ότι υπάρχει “έργο που βρίσκεται μπροστά μας” για όσους είναι αφοσιωμένοι στη δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ