CNN: Έκκληση Ζελένσκι για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ηγέτες που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ κεκλεισμένων των θυρών άκουσαν μια παθιασμένη έκκληση από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, για νέα αμυντική δυτική βοήθεια, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης που άκουσε τα σχόλια.

Ο Ουκρανός ηγέτης, μέσω τηλεδιάσκεψης, σταμάτησε να απευθύνει τις συνήθεις εκκλήσεις του για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ή ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, ο Ζελένσκι μίλησε «πολύ εύγλωττα» για να περιγράψει τις προσπάθειες του στρατού του να υπερασπιστεί τους Ουκρανούς πολίτες και τις δημοκρατικές αξίες, είπε ο αξιωματούχος.

Η ομιλία του Ζελένσκι ξεκίνησε τη σύνοδο κορυφής. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε στη συνέχεια, παρουσιάζοντας τη συντονισμένη δυτική προσέγγιση για τις κυρώσεις, επαναλαμβάνοντας την ισχυρή υποστήριξη για την Ουκρανία και ενισχύοντας τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Ο Μπάιντεν «έθεσε μια σειρά από ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει η συμμαχία» τους επόμενους μήνες προτού η συμμαχία του ΝΑΤΟ συναντηθεί ξανά στα τέλη Ιουνίου στην Ισπανία, είπε ο αξιωματούχος.

Αυτό περιλαμβάνει την οριστικοποίηση των αλλαγών στη στάση της δύναμης στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.

Η διάθεση μέσα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ήταν «νηφάλια, αποφασιστική και απίστευτα ενωμένη», είπε ο αξιωματούχος.

«Υπήρχε μια πολύ ισχυρή αίσθηση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική ιστορική στιγμή και πολύ ισχυρή υποστήριξη, από όλους τους ηγέτες που μίλησαν για την ανάγκη να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας», είπε ο αξιωματούχος.

cnn.com 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ