Η Τουρκία στέλνει τζιχαντιστές από την Συρία στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίεβο:Η Ρωσία δημιούργησε χερσαίο διάδρομο μεταξύ Κριμαίας & Ντονμπάς.

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε το κουρδικό ΜΜΕ ”North Press Syria”. Σύμφωνα με όσα αναφέρει: ”αρκετές ομάδες της αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία, ιδίως η Μεραρχία Σουλτάν Μουράντ, εξόπλισαν εκατοντάδες βετεράνους μαχητές, προετοιμάζοντάς τους να πολεμήσουν στην Ουκρανία με συμβόλαια μισθοφόρων διάρκειας 6 μηνών.”

Απο το directus.gr

”Οι τουρκικές αρχές είναι ενήμερες για τη διαδικασία εγγραφής, καθώς δεν ζήτησαν τη διακοπή της εγγραφής και δεν έφεραν αντίρρηση. Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι οι φατρίες καταγράφουν ονόματα μαχητών. Ορισμένες φατρίες έλαβαν έμμεσες τουρκικές εντολές να προσελκύσουν μαχητές με εμπειρία στα βαρέα όπλα σε πρώτη φάση, οι οποίοι θα χωριστούν σε ομάδες, η καθεμία αποτελούμενη από 210 μαχητές.”

”Οι εγγεγραμμένοι μαχητές κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα τους καταβάλει μισθούς (1200 δολαρίων το μήνα).Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν την πόρτα για στρατολόγηση του συριακού στρατού για να πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.”

S-300 καταστράφηκαν από χτύπημα υψηλής ακρίβειας

Ως αποτέλεσμα χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας, στο χωριό Danilovka, που βρίσκεται νότια του Κιέβου, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τουλάχιστον 9 συγκροτήματα S-300 των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μια τέτοια μεγάλης κλίμακας καταστροφή συστημάτων αεράμυνας παρατηρείται για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταξύ άλλων, καταστράφηκαν επίσης 4 συγκροτήματα Buk.

”Την προηούμενη ημέρα, καταστράφηκαν 13 εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων εννέα S-300 και τεσσάρων Buk-M1 στο χωριό Danilovka, νότια του Κιέβου”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Eν τω μεταξύ, το ουκρανικό ΥΠΑΜ ανέφερε: ”Η Ρωσία δημιούργησε χερσαίο διάδρομο μεταξύ της Κριμαίας και του Ντονμπάς”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ