Σερβία: Η Ουκρανική Πρεσβεία ζήτησε να αποκλειστεί το σύμβολο ‘Z’ από δημόσιους χώρους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ουκρανική διπλωματική αποστολή στο Βελιγράδι κάλεσε τις σερβικές αρχές να αποτρέψουν τη διάδοση του συμβόλου Ζ σε δημόσιους χώρους, «γιατί συμβολίζει την εχθρότητα προς τους Ουκρανούς» και να υπερασπιστούν δημόσια τον ουκρανικό λαό.

044F74D4 108D 4535 AFAF A3045686BDD5

«Εφιστούμε για άλλη μια φορά την προσοχή όλων των εκπροσώπων της σερβικής κυβέρνησης στο γράμμα Z, το οποίο απεικονίζεται σε μεγάλους αριθμούς στους τοίχους των σπιτιών, των αυτοκινήτων, ακόμη και σε ένα τανκ κοντά στο γήπεδο.

Για τους Ουκρανούς σημαίνει σα να κραυγάζει κάποιος «Σκότωσε έναν Ουκρανό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική πρεσβεία.

4%CE%B1


Ο θρυλικός ποδοσφαιριστής του Ερυθρού Αστέρα Ντούλε Σάβιτς υποστήριξε την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία / φωτογραφία από τα κοινωνικά δίκτυα (από το δημοσίευμα)

Σύμφωνα με το έγγραφο, η πρεσβεία αναμένει από τη σερβική κυβέρνηση να αναλάβει την πρωτοβουλία να εξαλείψει «αυτά τα ‘γενοκτονικά’ συνθήματα που στρέφονται κατά των Ουκρανών» και να κάνει «τουλάχιστον την ίδια δημόσια δήλωση υπεράσπισης του αδελφικού ουκρανικού λαού» όπως φέρεται να έχει η ουκρανική διπλωματική αποστολή στο Βελιγράδι.

 Η δήλωση της ουκρανικής πλευράς έγινε στο πλαίσιο μιας ακόμη «ανταλλαγής ευγενειών» με τον Σέρβο υπουργό Εσωτερικών Αλεξάντερ Βουλίν.

Ο Σέρβος υπουργός απάντησε στην πρεσβεία της Ουκρανίας ότι «δεν θα γίνει μέρος της αντιρωσικής υστερίας, στην οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει μόνο ένας οπαδός του Στέπαν Μπαντέρα, αλλά σε καμία περίπτωση ένας αντιφασίστας Σέρβος».

«Γνωρίζω ότι στην Ουκρανία υπάρχει μια πρακτική απαγόρευσης της χρήσης της ρωσικής γλώσσας και της προβολής εθνικών συμβόλων άλλων λαών. Αυτό δεν είναι δυνατό στη Σερβία, και επομένως δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει η πρεσβεία της Ουκρανίας όταν απαιτεί από εμάς να αφαιρέσουμε το γράμμα αυτό ή να το ερμηνεύσουμε ακριβώς όπως θέλει η σεβαστή πρεσβεία.

»Γύρω από τη Σερβία, υπάρχουν χώρες που τους αρέσει να αλλάζουν τη γλώσσα και τη σημασία των λέξεων, επικοινωνήστε μαζί τους».

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας σημείωσε επίσης ότι δεν θα θυμάται να άκουσε την επίσημη καταδίκη της Ουκρανίας για την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, γράφουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ