Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου: Έδωσε η ίδια το ναρκωτικό του Βιετνάμ στη Τζωρτζίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου όσον αφορά στο θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο μετά την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης. Η μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν με αιφνίδιο τρόπο οδηγήθηκε από την Πάτρα στην Αθήνα συνοδευόμενη από άνδρες της Ασφάλειας, πριν λίγη ώρα.

Άπιστευτα πράγματα: Ο πατέρας των τριών παιδιών που χαθηκαν στην Πατρα τον Νοέμβριο είχε παει στις οντισιόν του Xfactor

Όπως έγινε γνωστό στον οργανισμό της 9χρονης κόρης του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου εντοπίστηκε ουσία η οποία δεν περιλαμβάνεται στην φαρμακευτική αγωγή που έλαβε το παιδί από τους γιατρούς.

Πρόκειται για την ουσία κεταμίνη, η οποία ανακαλύφθηκε το 1962 στη Μεγάλη Βρετανία και είναι ένα ισχυρό αναισθητικό ναρκωτικό. Στον σκληρό πόλεμο του Βιετνάμ, η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε σαν αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικάνους στρατιώτες. Στη συνέχεια η ουσία έπαψε να χρησιμοποιείται από τους γιατρούς επειδή διαπιστώθηκε ότι καταστρέφει το ουροποιητικό σύστημα και συγκεκριμένα την ουροδόχο κύστη.

Απαντήσεις στον γρίφο της Τζωρτζίνας

Τα τελευταία χρόνια η κεταμίνη έχει χρησιμοποιηθεί σε μικρές δόσεις σε αντικαταθλιπτικές αγωγές, ωστόσο παραμένει να είναι ένα φάρμακο το οποίο θεωρείται επικίνδυνο. Το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σπασμούς αλλά και να επιφέρει ακόμα και θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά εάν χορηγηθεί σε μεγάλη δόση. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ταχυκαρδίες και καταστολή. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα τροπονίνης που διαγνώστηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται να συμπληρώνουν το παζλ των επιστημόνων που ερεύνησαν την υπόθεση.

Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαδικασίες διασωλήνωσης, ωστόσο οι θεράποντες γιατροί του 9χρονου κοριτσιού αρνούνται κατηγορηματικά ότι της έχουν χορηγήσει κεταμίνη.

Η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη. Δεν μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος από το φαρμακείο, ωστόσο μπορεί να την παραγγείλει διαδικτυακά ή να την αγοράσει από κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες χωρίς κάποια συνταγή.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποια είναι η ακριβής ποσότητα που βρέθηκε στον οργανισμό της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη, ωστόσο το γεγονός ότι η ουσία δεν έχει χορηγηθεί από γιατρούς φέρνει καθοριστικές εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ