Κλονίζεται η παντοδυναμία των ΗΠΑ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ινδία υπέγραψε συμφωνία με την Ρωσία, η οποία καθορίζει τα ρούβλια και της ρουπίες ως νόμισμα στο διμερές εμπόριο. Το ίδιο έκανε η Ρωσία με την Κίνα, όπου πλέον θα τιμολογεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε γουάν. Η Σαουδική Αραβία ενημέρωσε ότι θα πωλεί το πετρέλαιο της στην Κίνα επίσης σε γουάν.

Το Πακιστάν συνεχίζει να μην συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Στον αντίποδα, οι ΗΠΑ απειλούν όλες τις χώρες με συνέπειες για αυτές τους τις ενέργειες. Ενδεικτική η αρθρογραφία στα αμερικανικά ΜΜΕ:

4E0BBF59 E8A7 4D98 9B5A CDC8E850545B
Απειλητικά δημοσιεύματα σε αμερικανικά μέσα

Με απλά λόγια, μία σειρά υπερδυνάμεων πραγματοποιούν την απειλή του Καντάφι, η οποία όμως τον οδήγησε στην εξόντωση. Για κάποιους αναλυτές, και ο Σαντάμ επιχείρησε να κάνει το ίδιο και αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος εξόντωσης του.

Τώρα όμως δεν μιλάμε για κάποιους περιφερειακούς ηγέτες αδύναμων χωρών. Μιλάμε για την Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, την Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν.

Εάν λοιπόν οι απειλές των ΗΠΑ αποδειχτούν κούφιες, θα μιλάμε για μία ιστορική συγκυρία που πραγματικά θα οδηγήσει στην ανατροπή της παγκόσμιας τάξης, όπως άλλωστε ξεκαθάρισαν οι υπουργοί εξωτερικών Ρωσίας και Κίνας στην προχθεσινή συνάντηση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ