Καμία νέα άρση περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊο μέχρι το τέλος Απριλίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεο μπάχαλο μετά την απόφαση να μη γίνει καμιά άρση μέτρου που ισχύει για τον κορωνοϊό, μέχρι το τέλος Απριλίου, που έλαβε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και όπως τόνισε χαρακτηριστικά απόψε στην ενημέρωση του υπουργείου υγείας.

Παραλληλα η Μίνα Γκάγκα προσέθεσε ότι η πανδημία εξακολουθεί να είναι γύρω μας καθώς βλέπουμε ότι έχουμε αυξημένα κρούσματα ενώ επισήμανε ότι καταγράφονται καθημερινά πάνω από 500 εισαγωγές ασθενών προσθέτοντας ωστόσο ότι ευτυχώς είναι αυξημένα και τα εξιτήρια. Η ίδια είπε πως η πίεση στο ΕΣΥ δεν είναι μεγάλη αλλά σημαντική.

Ενώ η κυρία Παπαευαγγέλου τονισε πως ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να υποεκτιμάται σήμερα, καθώς αρκετοί άνθρωποι κάνουν self test και παραμένουν στο σπίτι, χωρίς να δηλώνουν στον ΕΟΔΥ ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Η κυρία Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση για ακόμη μία φορά σε όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν να προσέχουν ακόμη περισσότερο. Κι αυτό γιατί «οι θάνατοι των δύο τελευταίων εβδομάδων δείχνουν να είναι περισσότεροι σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ