Συγκλονιστικη παρέμβαση του ψυχιατρου Δημήτρη Σούρα για τις εξελίξεις στην υποθεση της Πάτρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση μίλησε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, τονίζοντας πως η αδερφή και η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για εκείνη.

«Έχουμε μία γυναίκα που σε οποιοδήποτε νοσοκομείο κι αν πηγαίνει προκαλεί πρόβλημα. Βλέπουμε μία γυναίκα που είναι ξερόλας, απευθύνεται στους γιατρούς σαν να είναι γιατρός, συμπεριφέρεται στο νοσηλευτικό προσωπικό σαν να είναι υποδεέστερο, θέλει να αναλάβει την ευθύνη για να κάνει τα πάντα. Βγάζει μία μοχθηρία», δήλωσε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Όπως είπε, δεν πρόκειται για έναν άρρωστο άνθρωπο, αλλά για διαταραχή προσωπικότητας. «Αυτοί οι άνθρωποι, η μαμά και η αδερφή, δεν έχουν από πίσω κανέναν άνθρωπο να τους συμβουλέψει, να τους πουν να σιωπήσουν; Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας της κάνουν χειρότερο κακό. Δυσκολεύουν κι άλλο την κατάσταση. Της προσθέτουν περισσότερες αδικίες όταν λένε ότι η αστυνομία έδειρε την Ρούλα», κατέληξε ο κ. Σούρας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών και τη σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου, κάνοντας σαφές πως ο ίδιος δεν κρύβεται και δεν είναι εξαφανισμένος, αλλά θελει να μάθει την αλήθεια.

«Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» είπε και συνέχισε: «Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Έλεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή».

«Τον έδωσε στεγνά»

Ο Δημήτρης Σούρας σχολίασε και τα λεγόμενα του πατέρα των τριών κοριτσιών, κάνοντας σαφές πως έδωσε την εν διαστάσει σύζυγό του στεγνά.

«Είναι δυνατόν να υπάρχουν τρία παιδιά πεθαμένα και να βγαίνει μετά από τόσο χρόνο και να λέει ”θέλω να μάθω πως πέθαναν τα παιδιά μου”;». Τόσο καιρό δεν σε ενδιέφερε, τώρα αποφάσισες να ρωτήσεις; Εγώ αυτό κατάλαβα, ότι τώρα θέλει να μάθει. Τα παλιά δεδομένα δεν τον έβαλαν σε ερωτηματικό να ρωτήσει;», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Την έδωσε στεγνά».

Συνήγορος Ρούλας Πισπιρίγκου: «Αρνείται την κατηγορία»

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά τη συνάντηση που είχε με την 33χρονη στην ΓΑΔΑ ανέφερε πως η ίδια αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

«Αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία. Παραπονείται ότι παλεύει μόνη της όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να αποδείξει τι συνέβη και οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Προβάλει κάποιες αιτιάσεις τις οποίες θα ερευνήσουμε μέχρι τη Δευτέρα που είναι η απολογία. Είναι μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα. Θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις. Εχει μακρύ δρόμο ακόμη η υπόθεση. Ερευνούμε κάποια πράγματα, κάποιες ενστάσεις και απορίες που διατύπωσε και η ίδια. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι σε αυτό το στάδιο, πριν τα επιβεβαιώσουμε. Είναι κάποιες σκέψεις της υπό έρευνα και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις» είπε αρχικά.

Ο δικηγόρος της 33χρονος αναφερόμενος στην κεταμίνη, την ουσία που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα ανέφερε: «Την ρώτησα για την κεταμίνη. Είπε πως δεν την γνωρίζει την ουσία και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με τις τοξικολογικές εξετάσεις γιατί υπάρχουν κάποιες ουσίες που έχουν χορηγηθεί μετά το περιστατικό μετά το επεισόδιο που είχε το θύμα, το μικρό κοριτσάκι και ενδεχομένως σχετίζονται με την ουσία, την κεταμίνη, η οποία φέρεται και από ότι φαίνεται βρέθηκε από την ιατροδικαστική. Αυτούσια η κεταμίνη δεν ήταν στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το κορίτσι, αλλά ως συστατικό άλλης ουσίας είναι κάτι που θα το δούμε».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις κάμερες στο νοσοκομείο Παίδων είπε πως ήταν μία κοινωνική συζήτηση που έγινε στο όρθιο και αφορούσε άλλο ζήτημα. «Αφορούσε την πιθανότητα ανίχνευσης και αποκάλυψης κρουσμάτων κλοπών για τα οποία γινόταν συζητήσεις εκείνη την περίοδο» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ