Εθνικός συναγερμός-Πακιστάν: Στηρίζουμε την Τουρκία στο θέμα της Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση Άγκυρας και Μπακού σε Ινδία και Αρμενία την ίδια στιγμή.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr

Σε μία σημαντική αποκάλυψη θα προχωρήσει το Directus.gr. Πριν λίγες ημέρες έλαβε χώρα το 1ο Συνέδριο της Ισλαμικής Νεολαίας. Το Συνέδριο Ισλαμικής Νεολαίας πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Μαρτίου στην Κέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, με τη συμμετοχή νέων από 13 μουσουλμανικές χώρες.

Εκεί ακούστηκαν απίστευτα πράγματα κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αρμενίας και της Ινδίας!

Οι εκπρόσωποι της τουρκικής και πακιστανικής νεολαίας εκπροσωπούσαν το κόμμα του Ερντογάν και του Ι. Χαν αντίστοιχα!

Εκεί, οι Πακιστανοί ανέφεραν ότι υποστηρίζουν την Τουρκία στο θέμα της Κύπρου, ενώ οι Τούρκοι το Πακιστάν στο θέμα του Κασμίρ!

Αναλυτικά τι αναφέρουν πακιστανικά και τουρκικά ΜΜΕ:

”Εκπροσωπώντας την Τουρκία στο 1ο Συνέδριο Ισλαμικής Νεολαίας, ο Πρόεδρος της TGB Çınar έφερε την ΤΔΒΚ στην ημερήσια διάταξη. Ο Hammad Kakar (πακιστανός), Πρόεδρος της Ισλαμικής Οργάνωσης Νεολαίας, είπε, “Είμαστε με την Τουρκία μέχρι το τέλος στην υπόθεση της Κύπρου. Υποσχόμαστε να πούμε το δίκαιο σκοπό της Τουρκίας σε όλες τις χώρες που επισκεπτόμαστε.” είπε.

15toplu pakistan uwk5

Το Συνέδριο Ισλαμικής Νεολαίας πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Μαρτίου στην Κέτα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, με τη συμμετοχή νέων από 13 μουσουλμανικές χώρες. Στη συνέλευση παρευρέθηκαν νέοι ηγέτες από την Τουρκία, το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, την Υεμένη, την Ινδονησία, τον Νίγηρα, τη Σρι Λάνκα, το Τουρκμενιστάν και την Ιορδανία. Η TGB εκπροσώπησε την Τουρκία στο συνέδριο που διοργάνωσε η Ισλαμική Οργάνωση Νεολαίας (IOY) και φιλοξενήθηκε από την κυβέρνηση του Μπαλουχιστάν.

Η Πρόεδρος της TGB Dilek Çınar Kutultay έκανε την πρώτη ομιλία. Η ενθουσιώδης και γεμάτη εργασία ομιλία του Çınar καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές. Στο τέλος της συνέλευσης, ανακοινώθηκε μια τελική διακήρυξη 5 άρθρων με το σύνθημα «η ένωση της μουσουλμανικής νεολαίας κάτω από μια στέγη ενάντια στις ΗΠΑ». Στο συνέδριο αποφασίστηκε ότι το επόμενο Συνέδριο Ισλαμικής Νεολαίας θα διεξαχθεί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 26-28 Αυγούστου.

Στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κτιρίου Συνελεύσεων του Μπαλοχιστάν, όπου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο, το πρώτο πράγμα που τράβηξε τα βλέμματα ήταν η σειρά των σημαιών. Η τουρκική σημαία τοποθετήθηκε στη μία άκρη του καναπέ στο ίδιο επίπεδο με τη σημαία του οικοδεσπότη Πακιστάν.

islami genclik teskilati kibrista turkiyenin yanindayiz N1d5

Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τουρκική αντιπροσωπεία, από Μουσουλμάνους ηγέτες νεολαίας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μέχρι φρουρούς ασφαλείας και εθελοντές της εκδήλωσης. Όλοι όσοι συνάντησαν την αντιπροσωπεία της TGB, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Dilek Çınar και τον Αντιπρόεδρο Işıkgün Akfırat, είπαν ότι αγαπούσαν πολύ τους Τούρκους και ότι παρακολουθούσαν τις τηλεοπτικές σειρές Ertuğrul και Osman και ήθελαν να τραβήξουν τις φωτογραφίες τους.

Η Dilek Çınar, Πρόεδρος του TGB, έκανε την πρώτη ομιλία στο συνέδριο, εκπροσωπώντας την Τουρκία. Είπε, «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Πακιστάν και με τα αδέρφια μας». Ο Τσινάρ, ο οποίος ξεκίνησε με τα λόγια του εθνικού ποιητή του Πακιστάν Μοχάμεντ Ικμπάλ, χαιρέτησε τους συμμετέχοντες με τις ακόλουθες λέξεις: «Ω νεολαία του Ισλάμ, ο Γιουβάν δεν είναι στους θόλους των βασιλικών ανακτόρων / Είσαι αετός, πρέπει να ζήσεις ψηλότερα, στις στην κορυφή των βουνών.”

«Δεν βρισκόμαστε στο αδιέξοδο των σεχταριστικών διαιρέσεων τώρα». Ο Τσινάρ συνέχισε τα λόγια του ως εξής: «Δεν βρισκόμαστε στα τυφλά πηγάδια των εθνικών και φυλετικών συγκρούσεων. Δεν βρισκόμαστε στα μπουντρούμια των ιμπεριαλιστών και σιωνιστών κακοποιών! Δεν θα είμαστε ποτέ ξανά. Είμαστε στην κορυφή των βουνών. Είμαστε μαζί. Κοιτάμε τον ορίζοντα. Και βλέπουμε αυτό: Ένας νέος κόσμος γεννιέται. Η εποχή του Ατλαντικού έχει τελειώσει. Η μονοπολική παγκόσμια περίοδος, η βασιλεία των κλεφτών τελείωσε. Ναι, καλά νέα: Ένας νέος κόσμος δημιουργείται!».

15turalazerbaycan d5Mn

Ο Μοχάμεντ Ικμπάλ είπε για τον Μουσταφά Κεμάλ «Μακάρι ο Αλλάχ να κάνει τους τελευταίους στρατιώτες του Ισλάμ νικητές». Υπενθυμίζοντας τα λόγια του, ο Πρόεδρος του TGB τόνισε ότι ο νέος κόσμος ιδρύθηκε με το σπαθί των πιστών σήμερα, όπως ήταν πριν από εκατό χρόνια, και με τα νικηφόρα βαρέλια της Ασίας, και είπε: «Στέκομαι μπροστά σας ως γιος. ενός έθνους που έχει γίνει το σπαθί του Ισλάμ». είπε. Η Ντιλέκ Τσινάρ είπε ότι οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος τρομοκράτης στον κόσμο, προσπάθησαν να κηρύξουν το Ισλάμ, που είχε οδηγήσει την ανθρωπότητα για εκατοντάδες χρόνια, ως τρομοκρατική οργάνωση. Τα λόγια του Çınar που αμφισβήτησαν αυτήν την απρεπή εισροή έτυχαν μεγάλου χειροκροτήματος από την αίθουσα.

Ο Τσινάρ τόνισε ότι οι ΗΠΑ ηττήθηκαν σε όλα τα μέτωπα, ιδιαίτερα στην Τουρκία!

Ο Χαμάντ Κακάρ, Πρόεδρος της Ισλαμικής Οργάνωσης Νεολαίας, στην ομιλία του είπε: «Είμαστε με την Τουρκία μέχρι τέλους στην υπόθεση της Κύπρου και στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. Υποσχόμαστε να πούμε το δίκαιο σκοπό της Τουρκίας σε όλες τις χώρες που επισκεπτόμαστε». είπε.

Ο Tural Ismayilov από το Αζερμπαϊτζάν ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο που τράβηξε την προσοχή. Οι Πακιστανοί έχουν εκφράσει συχνά την αγάπη τους για τον λαό του Αζερμπαϊτζάν. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ που ετοιμάστηκε για την «Άσκηση των Τριών Αδελφών» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από Τουρκία-Πακιστάν-Αζερμπαϊτζάν.

Μιλώντας εξ ονόματος του Αζερμπαϊτζάν, ο Ισμαγιλόφ είπε: «Η Νίκη του Καραμπάχ είναι η μόνη νίκη που έχει κερδίσει ένα ισλαμικό κράτος τα τελευταία 100 χρόνια». Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ευαισθητοποίηση σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο για τις φρικαλεότητες που διαπράττει η Αρμενία και τη σημασία του Καραμπάχ. Αναφέροντας ότι οι επιθέσεις της Αρμενίας στον ισλαμικό κόσμο είναι οι αντανακλάσεις του δυτικού ιμπεριαλισμού, ο Ismayilov είπε: «Έχουμε ένα πολύ καλό παράδειγμα ενάντια στον κόσμο του Ατλαντικού και τον δυτικό ιμπεριαλισμό, που αποκλείει τις χώρες μας ως μουσουλμάνους. Πρέπει όλοι να φωνάξουμε σε όλο τον κόσμο για τις επιθέσεις της Αρμενίας εναντίον του ισλαμικού κόσμου και τη βαρβαρότητα της εναντίον των τζαμιών του Αζερμπαϊτζάν και του ισλαμικού πολιτισμού». είπε.

15sporbakanitakdim rjHP

Ο Kakar, ο επικεφαλής της διοργανώτριας οργάνωσης, εξέφρασε επίσης στην τελική του ομιλία ότι υποστηρίζουν πλήρως τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ.

Η τελική δήλωση, η οποία υπογράφηκε από 13 χώρες, διακήρυξε ότι η μουσουλμανική νεολαία θα ενωθεί κάτω από την ίδια στέγη ενάντια στην επίθεση της Δύσης στο Ισλάμ και την τρομοκρατία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Η περίληψη της δήλωσης έχει ως εξής:

Άρθρο 1: Επιβεβαιώνει την αποτελεσματική συνεργασία των κρατών μελών για την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας και υιοθετεί κοινή στρατηγική για την καταπολέμηση των διακρίσεων και των πράξεων βίας κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων σε πολλά μέρη του κόσμου.

Άρθρο 2: Υπερασπίζεται την κυριαρχία του Αφγανιστάν. Υποστηρίζει περιφερειακές πρωτοβουλίες για ταχεία επίλυση και ανασυγκρότηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Καλεί τον ισλαμικό κόσμο και τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξουν τη διαδικασία ειρήνης και συμφιλίωσης χωρίς αποκλεισμούς υπό την αφγανική ηγεσία και επίβλεψη, καθώς και την τρέχουσα αφγανική κυβέρνηση.

Άρθρο 3: Εκτός από τις διακρίσεις, τη δυσφήμιση, το θρησκευτικό μίσος και τη βία κατά των Μουσουλμάνων, ο Προφήτης μας Χζ. Ο Μωάμεθ και το ιερό μας βιβλίο, το Κοράνι, καταδικάζει το περιεχόμενο της βλασφημίας. Ενθαρρύνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία ανεκτικών, ειρηνικών και αρμονικών κοινωνιών. Άρθρο 4: Ενθαρρύνει και υποστηρίζει την αποφασιστικότητα του Πακιστάν με ειλικρινή και προσανατολισμένο στη λύση τρόπο, καλύπτοντας όλα τα ζητήματα μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας, συμπεριλαμβανομένου του Τζαμού και του Κασμίρ. Καταδικάζει την επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού και των ισλαμικών και χριστιανικών ιερών τόπων μέσα και γύρω από το Al-Quds al-Sharif. Υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες του Κράτους της Παλαιστίνης να τερματίσει την κατοχή του εδάφους του Κράτους της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

Άρθρο 5: Ενθαρρύνει τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τη μουσουλμανική νεολαία να κάνουν κοινές δραστηριότητες και διμερείς συμφωνίες προκειμένου να ενεργούν ενιαία χωρίς να πέσουν σε εθνοτικές και σεχταριστικές διαιρέσεις. Καλεί τους μουσουλμάνους νέους να δράσουν μαζί κάτω από την ίδια στέγη ενάντια στις απειλές ασφαλείας από τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

15rektr uRYf

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Νεολαίας (OIY), που φιλοξένησε το συνέδριο, ιδρύθηκε το 2013 με την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση του Πακιστανού πρωθυπουργού Imran Khan και έχει το πρότυπο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Ο ιδρυτής και σημερινός πρόεδρος της Tesiklat, Hammad Kakar, αναδείχθηκε ως ηγέτης της νεολαίας ενώ ήταν στο κολέγιο και τράβηξε την προσοχή του Imran Khan. Έγινε εκπρόσωπος τύπου Ketta του κόμματος του πακιστανού πρωθυπουργού Imran Khan το 2018-2019.

Το OIY, συντομογραφία του Οργανισμού, είναι εμπνευσμένο από τη συντομογραφία του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC). Ενώ η Κάαμπα βρίσκεται στο κέντρο του λογότυπου της, όπως και στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, υπάρχουν και σημαίες ισλαμικών χωρών.

Αν και η Οργάνωση Ισλαμικής Νεολαίας έχει την έδρα της στην Κέτα, την πρωτεύουσα του Μπαλουχιστάν, συγκάλεσε το πρώτο Συνέδριο Ισλαμικής Νεολαίας για να ενώσει όλη τη μουσουλμανική νεολαία στον κόσμο.

Υπέγραψαν Συμφωνία Συνεργασίας

Η Πρόεδρος της TGB Dilek Çınar και ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Οργάνωσης Νεολαίας Hammad Kakar υπέγραψαν συμφωνία στις 29 Μαρτίου για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων και περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών.

Ενώ αποφασίστηκε ότι οι δύο οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από αμοιβαίες επισκέψεις, ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Οργάνωσης Νεολαίας Kakar είπε ότι αναμένουν την αντιπροσωπεία της TGB στο Ισλαμαμπάντ με μεγαλύτερη αντιπροσωπεία στην επόμενη επίσκεψη και ότι σχεδιάζουν επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν. Υπουργός Imran Khan κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης.

15 pakistan 31Yn

Οι όροι της συμφωνίας έχουν ως εξής:

  1. Η TGB κάλεσε την OİY με αντιπροσωπεία στην Τουρκία να συμμετάσχει σε μια διάσκεψη για τις σχέσεις Τουρκίας-Πακιστάν και τη συνεργασία των νέων για την ενότητα της μουσουλμανικής νεολαίας την ημερομηνία που καθορίστηκε λίγο μετά το ευλογημένο Ραμαζάνι. Η TGB θα εργαστεί για να κανονίσει συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους της Τουρκίας για την αντιπροσωπεία του OİY.
  2. Η TGB δηλώνει την προθυμία της να εργαστεί για την παροχή βραχυπρόθεσμων μαθημάτων σε διάφορους τομείς σε Πακιστανούς φοιτητές στην Τουρκία.
  3. Κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της OİY στην Τουρκία, η OİY θα προσκαλέσει την αντιπροσωπεία της TGB στο Ισλαμαμπάντ για ένα ευρύτερο πρόγραμμα βελτίωσης των διμερών σχέσεων. Το OIY θα συνεργαστεί με ανώτερους αξιωματούχους του Πακιστάν για να κανονίσει μια συνάντηση για την αντιπροσωπεία του TDZ.
  4. Η OİY θα προσκαλέσει την TDZ σε διεθνή φόρουμ που διοργανώνει ή στα οποία συμμετέχει.
  5. Η OİY και η TGB δηλώνουν ότι θα συνεργαστούν για να ενώσουν τη μουσουλμανική νεολαία κάτω από μια στέγη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ