Σάλος με ομολογία Ζελένσκι για το ναζιστικό Τάγμα Αζοφ λίγο πριν μιλήσει στην Ελληνική Βουλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

«Είναι αυτoί που είναι, αλλά υπερασπίζονται την πατρίδα»

Κυνική παραδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX News

Βίντεο με εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού τάγματος Αζόφ:


Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX News και τον δημοσιογράφο Bret Baier, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχθηκε πως το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ «είναι αυτοί που είναι», τονίζοντας ωστόσο, ότι είναι πατριώτες που υπερασπίζονται την πατρίδα και μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Το Αζόφ είναι αυτό που είναι και υπερασπίστηκαν την πατρίδα. Όλα αυτά τα τάγματα ενσωματώθηκαν αργότερα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι μαχητές του Αζόφ δεν δρουν πλέον αυτόνομα αλλά είναι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού. Το 2014 υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που μερικοί από αυτούς τους εθελοντές μας, όντως παραβίασαν τους νόμους και μπήκαν φυλακή. Ο νόμος είναι πάνω απ’ όλα», απάντησε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ερώτηση του δημοσιογράφου.

Βίντεο όπου οι Αζόφ έκαψαν ζωντανούς πάνω από 40 πολίτες:


Στη συνέντευξή του ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ουκρανία θα είναι μια ευεργετική προσθήκη στο ΝΑΤΟ.

«Είναι δύσκολο για εμάς να μιλάμε για το ΝΑΤΟ γιατί το ΝΑΤΟ δεν θέλει να μας δεχτεί», τόνισε ο Ζελένσκι. «Πιστεύω ότι είναι λάθος γιατί αν μπούμε στο ΝΑΤΟ, θα το κάνουμε πολύ πιο δυνατό. Δεν είμαστε ένα αδύναμο κράτος. Δεν προτείνουμε να μας κάνουν πιο δυνατούς σε βάρος του ΝΑΤΟ… Είμαστε μια προσθήκη, είμαστε η ατμομηχανή».

Όταν ρωτήθηκε τι θέλει να κερδίσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε αυτή τη σύγκρουση, ο Ζελένσκι είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θέλει ό,τι θα του δώσει η Δύση και ότι «οι ορέξεις συνήθως μεγαλώνουν». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αν μας στριμώξουν σε μια γωνία», ο ουκρανικός στρατός «θα απαντήσει με πλήρη δύναμη».

ΤΑΓΜΑ ΑΖΟΦ BATTALION AZOV ОЗСП «Азов» @RFEmbassyGr

Την Πέμπτη (07/04) η ομιλία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή Διαβάστε την συνέχει στο netakias.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ