Ενώ την βαρύνουν βαρύτατες κατηγορίες για το θάνατο της μικρής Τζωρτζινας εκείνη καταθέτει αίτηση διαζυγίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτόγνωρα πράγματα. Την στιγμή που εχει να αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες που αφορουν τον θανατο της κόρης της, εκείνη εχει το μυαλο της στο να ζητήσει διαζυγιο απο τον συζυγο της.

Το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται κάθε κατηγορία επανέλαβε σήμερα ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η 33χρονη πελάτισσά του εμμένει στη θέση της.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος βρέθηκε στη ΓΑΔΑ μαζί με τον συνήγορό του Κωνσταντίνο Ζάρδα, με σκοπό να συζητήσουν μαζί της τις λεπτομέρειες της αυριανής απολογίας της ενώπιον του ανακριτή, σημείωσε ότι η 33χρονη αρνείται απόλυτα την κατηγορία και τόνισε πως η πλευρά της εστιάζει στην έρευνα σχετικά με την προέλευση της κεταμίνης, της ουσίας, δηλαδή, που προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Η ουσία η συγκεκριμένη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ηδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ηταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, είπε πως η πελάτισσά του επιμένει πως είναι αθώα και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Είναι σε κατάσταση ταραχής, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, εκπλήσσεται απο συμπεριφορές ανθρώπων που δεν περίμενε. Εννοούμε τον πρώην σύζυγό της, για τον οποίο διατύπωσε την άποψή της να υποβάλει αίτημα για τη λύση του γάμου της μαζι του. Ωστόσο, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για να ανταπεξέλθει στην αυριανή επίπονη διαδικασία και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όπως εχει δικαίωμα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο έτερος συνήγορος της κατηγορουμένης, εξερχόμενος από τη 15λεπτη συνάντηση με την πελάτισσά του, δήλωσε πως βλέπει μια δικογραφία με πολλά κενά, η οποία «δεν θα είχε μεγάλη επιτυχία να ευδοκιμήσει, εάν δεν υπήρχε όλη αυτή η προκατάληψη που έχει δημιουργηθεί».

Νωρίς το απόγευμα, εξάλλου, τη Ρούλα Πισπιρίγκου επισκέφθηκαν στον 7ο όροφο στη ΓΑΔΑ και οι γονείς με την αδελφή της, η οποία φορούσε ένα σακίδιο πλάτης στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε κάποια προσωπικά αντικείμενα της 33χρονης τα οποία και της έδωσε. Μετά το επισκεπτήριο αποχώρησαν, χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους που τους περίμεναν.

«Δύο ξένοι»

Μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης έχουν γίνει -οριστικά και αμετάκλητα- «δύο ξένοι», με την 33χρονη να φέρεται αποφασισμένη να καταθέσει αίτηση διαζυγίου, ώστε να διακόψει κάθε σχέση με τον 30χρονο. Από την πλευρά του, ο Μάνος δηλώνει αμέτοχος στους θανάτους των τριών παιδιών τους και καλεί τη Ρούλα να δώσει απαντήσεις για όλους και για όλα.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το STAR, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται αύριο το πρωί, όπου από τη ΓΑΔΑ θα βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, να καταθέσει αίτηση διαζυγίου, την ώρα που ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα την στήριζε, πλέον έχει διαχωρίσει πλήρως τη θέση του και, ουσιαστικά, αποδέχεται την βαρύτατη κατηγορία που έχει αποδοθεί στην 33χρονη.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, δήλωσε πως η Ρούλα ζήτησε να εξεταστεί από ανιχνευτή ψεύδους. Ο ορός της αλήθειας ή ανιχνευτής ψεύδους είναι κάτι παντελώς αδιάφορο στα ελληνικά δεδομένα, σχολίασε ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης στο MEGA. «Είναι ένα εργαλείο το οποίο όσοι έχουν ένα μίνιμουμ ευφυίας μπορούν εύκολα να το ξεγελάσουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχει πιαστεί κάποιος με το smoking gun, δηλαδή με το όπλο στα χέρια και την κάννη να καπνίζει, δηλαδή είναι δεδομένο ότι υπάρχει οσμή ενοχής, και όμως αυτά τα άτομα κατάφεραν να ξεγελάσουν αυτό το εργαλείο», είπε σχετικά.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

Τι θα περιλαμβάνει η απολογία

Ο κ. Μαρακάκης ανέφερε πως μπορεί να φανταστεί όσα θα περιλαμβάνει η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου αύριο. «Αν ήμουν υπερασπιστής της θα ζητούσα και εγώ ανιχνευτή ψεύδους, διότι θα ήθελα πάση θυσία να αποδείξω την αθωότητά της. Μπορώ πολύ εύκολα να φανταστώ τι θα περιλαμβάνει το απολογητικό της υπόμνημα αύριο. Δηλαδή ότι δεν προκύπτει από κανένα απτό και αποδεδειγμένο στοιχείο ότι εκείνη προμηθεύτηκε και χορήγησε την κεταμίνη. Δεν προκύπτει από πουθενά πώς και πότε την χορήγησε. Μέσα σε όλα αυτά θα πει ότι δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η συμπεριφορά της ως μία μάνα που έχασε τρία παιδιά και ότι έτσι έμαθε να πενθεί. Θα πει “αντί να ζητώ εγώ τα ρέστα από την ιατροδικαστική επιτροπή, τώρα με κατηγορείτε άδικα”».

«Ποινικά η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Έχει πολύ δρόμο ακόμα. Δεν είναι παιχνίδι το δικαστήριο. Η ποινική διαδικασία δεν είναι reality show», πρόσθεσε. Επιπλέον, ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως είναι αδιανόητο να μην είχε ενεργοποιηθεί η πολιτεία, όταν έφυγε από τη ζωή (και) το δεύτερο παιδί. «Ξέρω πως εδώ και 90 ημέρες παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου και των οικείων της. Εάν όμως η παρακολούθηση ξεκινάει τώρα και εκδοθεί εντολή από την Εισαγγελία για άρση απορρήτου των επικοινωνιών, νομίζω ήταν σαν να αισθάνονταν οι Αρχές ότι πηγαίναμε εκ του ασφαλούς», κατέληξε.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ