ΟΗΕ: ο εντοπισμός των μαζικών τάφων στην Bucha εγείρει «σοβαρά ερωτηματικά»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ουσιαστικής σημασίας» η λογοδοσία των υπευθύνων για τον σφαγιασμό των  αμάχων στην Bucha της Ουκρανίας, είναι για τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος τόνισε πως θα δρομολογηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τον σκοπό αυτό.

Ειδικότερα, «σοκαρισμένος» από τις εικόνες των νεκρών πολιτών στην συγκεκριμένη κωμόπολη του Κιέβου, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες πτώματα πολιτών μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, ο Γκουτέρες δήλωσε λακωνικά πως «είναι ουσιαστικής σημασίας μια ανεξάρτητη έρευνα να οδηγήσει στη λογοδοσία» όλων εκείνων που ευθύνονται για τις θηριωδίες που έχουν συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Από την πλευρά της, η Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σημείωσε ότι ο εντοπισμός των μαζικών τάφων στην Μπούκα εγείρει «σοβαρά ερωτηματικά» όσον αφορά τη διάπραξη «πιθανών εγκλημάτων πολέμου» και τόνισε ότι είναι σημαντικό να διαφυλαχθούν όλες οι αποδείξεις. «Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να σχολιάσουμε τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των πολιτών στην Μπούκα, αλλά αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα εγείρει σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες για πιθανά εγκλήματα πολέμου και σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ