Ούτε 24ωρο δεν έκλεισε στις φυλακές η Ρουλα Πισπιριγκου και ζήτησε να καταθεσει αίτημα αποφυλάκισης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιριγκου, γνωρίζοντας το τι ακριβώς ειπώθηκε στην ανακρίτρια, ήδη έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης της πελάτισσάς τους, ευελπιστώντας ότι αυτό θα γίνει δεκτό. Ακόμα κι αν τυπικά το αίτημα δεν έχει κατατεθεί, είναι θέμα ωρών ή ολίγων ημερών αυτό να υποβληθεί.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος, ένας εκ των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε για την πελάτισσά του και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της κόρης της που αντιμετωπίζει και επέμεινε στο ότι η ίδια υποστηρίζει πως είναι αθώα.

Επανέλαβε ότι η 33χρονη επιμένει στο ιατρικό λάθος για τη χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα, λάθος το οποίο είτε δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμα, είτε έγινε εν μέσω πανικού κατά τη διάρκεια της ανάνηψης και τώρα οι γιατροί δεν το παραδέχονται.

Γι’ αυτό και όπως είπε στο Star, κατατέθηκε αίτημα να γίνει απογραφή των ουσιών στο φαρμακείο του Νοσοκομείου Παίδων, αλλά και έλεγχος για το αν τηρήθηκε η διαδικασία, καθώς για να πάρει κανείς κεταμίνη και παρόμοιες ουσίες από το νοσοκομειακό φαρμακείο, πρέπει να υπογράψει σχετικά έγγραφα.

Σε ερώτηση για το πώς θα χαρακτήριζε ο ίδιος τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ.Παπαδόπουλος απάντησε:

«Είναι ένας απλός άνθρωπος, μια απλή κοπέλα, θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω ως τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας για όλους μας. Είναι άλλωστε ένας από του λόγους που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Δεν έχει το προφίλ του εγκληματία, είναι οι άνθρωπος που θα μπορούσε ο καθένας μας να συναντήσει στις καθημερινές του συναναστροφές. Είναι χαμηλών τόνων. Είναι άνθρωπος γενναίος και αντιμετωπίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται με θάρρος και κουράγιο. Δηλώνει από την αρχή την άρνησή της σε σχέση με την κατηγορία».

Ερωτώμενος για το αν του φάνηκε κάτι περίεργο, όπως για παράδειγμα το βλέμμα της που έχει προκαλέσει πολλές ανατριχίλες, ο δικηγόρος της σχολίασε: «Δεν είναι αξιόπιστο χρονικό σημείο να κρίνω το βλέμμα κάποιου ο οποίος δέχεται ύβρεις, μεταφέρεται με χειροπέδες, ή δέχεται αντικείμενα όπως συνέβη τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων … Όταν δεν βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση πίεσης και δίωξης, η συμπεριφορά της είναι κανονική».

Για τις αντιδράσεις της κατά τη διάρκεια της απολογίας της, ο κ.Παπαδόπουλος επεσήμανε:

«Μας είπε ότι ήθελε να πάει να δει τα παιδιά της, εννοώντας προφανώς να πάει στον τάφο τους … Όπως είπε, της στοίχισε απίστευτα. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο εκφοράς του λόγου και των συναισθημάτων. Είναι εγκρατής και μετρημένη γενικά στην εκδήλωση κάθε συναισθήματος … Δηλώνει από την πρώτη στιγμή συντετριμμένη και επικαλέστηκε ενώπιων της Ανακρίτριας ότι μετά το πένθος για την απώλεια των τριών παιδιών της, είναι υποχρεωμένη να χάσει και την ελευθερία της».

Σε ότι αφορά τον Μάνο Δασκαλάκη, η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει την απογοήτευσή της για τη στάση του καθώς όπως είπε ο δικηγόρος της ήταν κάτι που δεν περίμενε:

«Είπε για τον σύζυγό της ότι είναι πολύ απογοητευμένη για το γεγονός ότι δεν τη στηρίζει την ώρα που χρειάζεται ηθική και ψυχολογική συμπαράσταση … Ήταν κάτι που δεν το περίμενε και συνέβη ξαφνικά. Μέχρι και την πρώτη μέρα της κράτησής της είχαν επικοινωνία … Επιδίωξε η ίδια επικοινωνία μαζί του, από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να απαντά στα τηλεφωνήματά της».

Για τις πληροφορίες περί αίτησης διαζυγίου της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Όθωνας Παπαδόπουλος είπε: «Ήταν ένα αίτημα που μου υπέβαλε την Κυριακή, μεσολάβησε η μέρα της εννιάωρης απολογίας της ενώπιον της Ανακρίτριας … ακολούθησε η μεταγωγή της στη φυλακή, οπότε δεν είχαμε ούτε το χρόνο, ούτε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για το συγκεκριμένο θέμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ