Παπανικολάου: Ασθενής άναψε τσιγάρο και ανεφλέγη το οξυγόνο! Εγκλωβισμένοι ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγικός είναι ήδη ο απολογισμός από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Β’ Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα σε πτέρυγα με ασθενείς Covid, καθώς η Πυροσβεστική εντόπισε απανθρακωμένο άτομο.

Ένα τσιγάρο είναι όπως όλα δείχνουν η αιτία της φωτιάς που ξέσπασε σε πτέρυγα του νοσοκομείου Παπανικολάου. Η πυροσβεστική εντόπισε μία απανθρακωμένη σορό στον δεύτερο όροφο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ασθενή που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο και φέρεται να άναψε τσιγάρο. Ως αποτέλεσμα ανεφλέγη το παρεχόμενο οξυγόνο, το οποίο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα σοβαρή, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής κ. Χλώρο. Όπως τόνισε, η φωτιά ξέσπασε σε πτέρυγα covid και ξεκίνησε από τον θάλαμο 6, όπου νοσηλεύεται ένας ασθενής. Μέσα στην κλινική υπάρχουν εγκλωβισμένοι με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να τους απομακρύνουν με ασφάλεια. Οι καπνοί έχουν περάσει στους θαλάμους, όπου νοσηλεύονται περίπου 20 ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ