Τα γυρνάει ο Μπόρις Τζόνσον-Οι ενέργειες της Ρωσίας στην Μπούχα μπορεί να είναι γενοκτονία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον πρότεινε ότι οι θηριωδίες της Ρωσίας στην ουκρανική πόλη Μπούχα και αλλού σχεδόν μοιάζουν με «γενοκτονία» και υποσχέθηκε ότι πλησιάζουν περισσότερες κυρώσεις.

«Φοβάμαι ότι όταν κοιτάς τι συμβαίνει στην Μπούχα, οι αποκαλύψεις που βλέπουμε από όσα έχει κάνει ο Πούτιν στην Ουκρανία, κάτι που ξέρεις, δεν μοιάζει να απέχει φαίνονται πολύ από τύπο γενοκτονίας…», είπε ο Τζόνσον σε δημοσιογράφους σήμερα.

 Ενώ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε επανειλημμένα τις ρωσικές δυνάμεις για γενοκτονία στη χώρα του, άλλοι ηγέτες σταμάτησαν απότομα. Ο ισχυρισμός έχει πολύπλοκο νομικό βάρος και διεξάγονται έρευνες για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν από ρωσικές δυνάμεις. Τα στοιχεία για τους θανάτους αμάχων στην Μπούχα στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων έχουν, ωστόσο, πυροδοτήσει παγκόσμια καταδίκη και νέες αντιδράσεις από τη Δύση.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η διεθνής κοινότητα, η Βρετανία στην πρώτη θέση, θα κινηθεί και πάλι για να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν», υποσχέθηκε ο Τζόνσον.

cnn.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ