Γιατί οι ΗΠΑ θα «πολεμήσουν» μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος κερδίζει από την διαιώνιση του πολέμου στην Ουκρανία; Έχει όντως ξεκινήσει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος; Γιατί η Κίνα είναι ο τελικός στόχος; Τι θα πράξουν τα ουδέτερα έθνη; Γιατί η Ινδία εγκατέλειψε την Δύση και στράφηκε στην Ρωσία και την Κίνα; Γιατί γίνεται το πραξικόπημα στο Πακιστάν; Τι θα συμβεί εάν η Ταϊβάν επιχείρηση να παίξει τον «ρόλο» της Ουκρανίας απέναντι στην Κίνα;

Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση από τον Richard Tiffin, για τον παγκόσμιο πόλεμο που ήδη έχει ξεκινήσει, την τελική στόχευση και τι μέλλει γενέσθαι.

Πως ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και γιατί ουσιαστικά είναι παγκόσμιος πόλεμος και δεν αφορά μόνο την Ρωσία και την Ουκρανία.

Διαβάστε τι γράφει ο Βρετανός αναλυτής:

Πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, ο Ζελένσκι αρνήθηκε μια πρόταση για ειρήνευση. Η Ρωσία απαιτούσε 3 πράγματα:

1) Νερό στην Κριμαία: Η τεχνητή έλλειψη νερού με απόφαση των Ουκρανών, κατέστρεφε την οικονομία.
2) Την τήρηση της συμφωνίας του Μινσκ 2: ειρήνη για τον λαό του Ντονμπάς, εντός της Ουκρανίας, αλλά μεγαλύτερη αυτονομία.
3) Η Ουκρανία να παραμείνει ουδέτερη: όχι στο ΝΑΤΟ.

BE444E3B F6AE 4D31 B661 AEF4E2A9EF17
Η Βικτώρια Νούλαντ και ο Τζέφρυ Πάιατ στο Κίεβο το 2014

Η φιλελεύθερη συζήτηση περί «κυριαρχίας» σε έναν κόσμο της Γεωπολιτικής των Μεγάλων Δυνάμεων είναι δίκαιη, αλλά άσκοπη.

Στον κόσμο που ζούμε στην πραγματικότητα, αντί στον κόσμο στον οποίο θα θέλαμε να ζούμε, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Ρωσία πήρε αυτή τη θέση.

Ο Ζελένσκι αύξησε ουσιαστικά τις προκλήσεις εναντίον της Ρωσίας τον Ιανουάριο του 2022 κάνοντας τα ακόλουθα:

1) Εντατικοποίηση του βομβαρδισμού του Ντονμπάς
2) Απειλή για ανακατάληψη της Κριμαίας
3) Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου σκόπευε να εισαγάγει ένα νομοσχέδιο που να κηρύσσει την Ουκρανία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στο ΝΑΤΟ.

Ο κύβος ερρίφθη.

Η Ρωσία εισέβαλε και αυτό ήταν αναπόφευκτο. Τα σημαντικά ερωτήματα είναι:

1) Γιατί ο Ζελένσκι αύξησε τις προκλήσεις όταν ο Μπάιντεν είπε «ο Πούτιν πρέπει να κάνει κάτι»;

2) Τι θα γίνει τώρα;

Ο Zelensky πιέστηκε επειδή πιθανότατα εκβιάζεται από τις ΗΠΑ, για να λειτουργήσει ως ένα εργαλείο στο Great Game (Μεγάλο παιχνίδι) που παίζεται εδώ και 100 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι η διαδικασία ρήξης ξεκίνησε αμέσως μετά την αποκάλυψη των εταιρειών οφσόρ του Ζελένσκι, ο οποίος είχε εκλεγεί ως πολέμιος του μαύρου χρήματος και των οφσόρ! Η αποκάλυψη έγινε στα περιβόητα Pandora Papers

F5E39FE0 A3A2 4306 9047 11993334C636
Η φωτογραφία από το δημοσίευμα του Guardian για τον Ζελένσκι

Η τελευταία φάση του Παιχνιδιού έχει φυσικά προγραμματιστεί εδώ και λίγο καιρό.

Η συμμετοχή των ΗΠΑ στο πραξικόπημα του 2014. Με την εκπαίδευση και τον οπλισμό ενός τεράστιου στρατού 600.000 με επικεφαλής τους υπερεθνικιστές. Αγνοώντας τη φρίκη των 14,000 νεκρών του Ντονμπάς. Αυτές και πολλές άλλες ενδείξεις υπάρχουν, και δημιουργούν ερωτήσεις προς απάντηση.

Το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε στα τέλη του 2021, όταν ο Elbridge A. Colby δημοσίευσε τη Στρατηγική της Άρνησης: Η Αμερικανική Άμυνα σε μια εποχή σύγκρουσης μεγάλων δυνάμεων.

Το Μεγάλο σχέδιο ήταν για έναν ηθικό πόλεμο μέσω «αντιπροσώπων» (Proxy War). Υποστήριξη για ένα μικρό έθνος του οποίου η κυριαρχία είχε παραβιαστεί.

Αυτό θα δικαιολογούσε μια ατελείωτη προμήθεια όπλων για την «αντιμετώπιση της Ρωσίας», που θα προέρχονται από τα πλουσιότερα έθνη στον κόσμο.

Το σημείο κλειδί; Δεν θα χυθεί ούτε μια σταγόνα αίμα των ΗΠΑ ή της Ευρώπης, εκτός από το ουκρανικό, πράγμα που επεδίωκαν και οι εθνικιστές. Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.

Το Great Game δεν είναι στην πραγματικότητα η Ρωσία, που είναι ένας μικρός, αν και σημαντικός παίκτης. Ένα κατεστραμμένο έθνος και η νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση θα ήταν φυσικά πολύ κερδοφόρα. Όλα αυτά τα «υπέροχα προϊόντα» με τα δισεκατομμύρια να ρέουν πίσω στις ΗΠΑ!

Όμως, ο πραγματικός στόχος είναι η Κίνα. Είναι ο παγκόσμιος ομότιμος ανταγωνιστής των ΗΠΑ.

Κατά κύριο λόγο, σε κάθε οικονομική μέτρηση η Κίνα έχει ξεπεράσει, ή πρόκειται να ξεπεράσει, τις ΗΠΑ.

Η Κίνα είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη σε στρατιωτικές δαπάνες.

Οι ΗΠΑ διατηρούν μια σημαντική δύναμη, τον έλεγχο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, έχοντας τα οφέλη ενός αποθεματικού νομίσματος και κάτι ακόμα:

Την εξουσία να αποφασίζουν εναντίον ποιου, γιατί, πώς και πότε να επιβάλλονται κυρώσεις.

Όπως είπε ο πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον για τις κυρώσεις, «Εφαρμόστε αυτό το οικονομικό, ειρηνικό, σιωπηλό, θανατηφόρο όπλο και δεν θα χρειαστεί βία».

Όποιος ελέγχει τις κυρώσεις ελέγχει τον κόσμο.

Αυτό μας φέρνει στον πραγματικό λόγο που οι ΗΠΑ ενεργούν εναντίον της Ρωσίας τώρα, γιατί ο Ζελένσκι προχώρησε στην ενέργεια που θα επέφερε την αναπόφευκτη συνέπεια.

Η Κίνα βρίσκεται στη διαδικασία διαμόρφωσης ενός εναλλακτικού παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Έχουν ήδη μια εναλλακτική στο SWIFT, το διατραπεζικό σύστημα πληρωμών.

Το χειρότερο, σε σύγκριση με το δολάριο των ΗΠΑ, το κινεζικό νόμισμα είναι πιο σταθερό, έχει μεγαλύτερη αξία.

Έχει λεχθεί πολλές φορές ότι το δολάριο ΗΠΑ υποστηρίζεται επειδή είναι το αποθεματικό νόμισμα, από ανθρώπους που διακρατούν δολάρια, διαφορετικά το τεράστιο πρόγραμμα QE και το τεράστιο έλλειμμα των δημόσιων δαπανών των Ηνωμένων Πολιτειών, θα είχε οδηγήσει στην οικονομική τους καταστροφή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να τυπώνουν νόμισμα χωρίς ολέθριες οικονομικές συνέπειες.

Η Κίνα δεν έχει πρόγραμμα QE, δεν έχει έλλειμμα, στην πραγματικότητα έχει τεράστια αποθέματα και τεράστια οικονομία. Δεν τυπώνει νόμισμα που στην ουσία είναι ένα απλό χαρτί, όπως οι ΗΠΑ.

Εν ολίγοις, εάν το κινεζικό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αναλάβει κυρίαρχο ρόλο, ειδικά εάν όλο και περισσότερες τράπεζες προσχωρήσουν και χρησιμοποιήσουν το CIPS παρά το SWIFT, οι ΗΠΑ θα κλονιστούν.

Η υπόθεση της Ταϊβάν

Ένα θλιμμένο νησί που ονειρεύεται ένα ένδοξο παρελθόν και χαμένες ευκαιρίες. Γιατί; Γιατί οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν πλέον να επιβάλλουν κυρώσεις εάν η Κίνα κυριαρχήσει στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Ταϊβάν πλέον θα είναι άχρηστη.

Επομένως, η Κίνα πρέπει να σταματήσει και η Ρωσία μέσω Ουκρανίας είναι το πρώτο βήμα.

Στη συνέχεια, αυτό το μικρό έθνος με τη στρατηγική του που θα θίγει την κυριαρχία του θα είναι η Ταϊβάν.

Στον κόσμο της Πολιτικής των Μεγάλων Δυνάμεων, η Κίνα θα προκληθεί να ενεργήσει όπως η Ρωσία, με τη δύναμη των όπλων, όταν η Ταϊβάν κηρύξει την ανεξαρτησία της.

Αυτό φέρνει την απάντηςη στο δεύτερο μεγάλο ερώτημα: Τι πρόκειται να ακολουθήσει;

Οι ΗΠΑ είναι σοκαρισμένες που η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο εναντίον ενός στρατού 3 φορές το μέγεθος του Ρωσικού.

Πολύ σύντομα η Ρωσία θα έχει επιτύχει τους στόχους της: Μια ουδέτερη ζώνη, νερό στην Κριμαία και ειρήνη στο Ντονμπάς. Έπειτα τα ρωσικά στρατεύματα θα αποσυρθούν και θα καλέσουν τον ΟΗΕ να εισέλθει και να διατηρήσει την ειρήνη.

Η Ουκρανία θα έχει ηττηθεί. Η Κριμαία, το Ντονμπάς και ίσως άλλα μέρη της δεν θα είναι απλώς αυτόνομα αλλά ουκρανικά.

Θα είναι ανεξάρτητα κράτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ουκρανία θα είναι επίσης ουδέτερη.

Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία πρόθεση να πολεμήσει απευθείας τη Ρωσία, επομένως θα εγκαταλείψει την Ουκρανία όταν η Ρωσία επιτύχει τους στόχους της και αποχωρήσει.

Αλλά οι ΗΠΑ έχουν πλέον διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Το χειρότερο, για τις ΗΠΑ, θα είναι ότι έχουν στην πραγματικότητα επιταχύνει το εναλλακτικό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η Ρωσία αναγκάστηκε να συναλλάσσεται εκτός του δολαρίου και τα έθνη αγοράζουν. Αέριο, πετρέλαιο, σιτάρι, λιπάσματα, κ.λπ., όλα τα εμπορεύματα που χρειάζεται ο κόσμος.

Η Ρωσία έχει επίσης υποστηρίξει το νόμισμά της με χρυσό σε εγγυημένη τιμή. Είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει και η Κίνα στον ίδιο ακριβώς δρόμο.

Επιπλέον, τα περισσότερα έθνη του κόσμου δεν επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία.

Μπορεί να περιμένουν πριν ρισκάρουν την οργή των ΗΠΑ αγοράζοντας πετρέλαιο κ.λπ. σε ρούβλια, αλλά τελικά θα το κάνουν.

Θα θελήσουν να μειώσουν τα εθνικά τους αποθέματα από δολάρια αφού παρακολούθησαν με τρόμο την κατάσχεση των ρωσικών αποθεμάτων. Θα προτιμήσουν ένα κινεζικό «σύστημα βασισμένο στο νόμο» από τις ιδιοτροπίες των ΗΠΑ που εμμένουν σε ένα «σύστημα βασισμένο σε κανόνες». Το μόνο που χρειάζονται είναι να βρουν την αυτοπεποίθηση για να το πράξουν.

Δυστυχώς, αυτό θα αυξάνει τις εντάσεις.

Οι ΗΠΑ τώρα θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στο χρόνο.

Όπως στην περίπτωση του Πακιστάν και της πραξικοπηματικής απομάκρυνσης του Χαν, η Αμερική θα θέλει να δείξει στα μικρά έθνη του κόσμου ότι εξακολουθεί να είναι ο μεγάλος νταής. Θα θέλει να τρομάξει τις ουδέτερες χώρες και να τις αποτρέψει από το να τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν ρούβλια και CIPS.

Ακόμα χειρότερα, ενδέχεται να ενεργοποιηθεί η πρόκληση της Ταϊβάν.

Γι’ αυτό η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία προσκλήθηκαν στη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δύο ημέρες. Ώστε να σηκώσουν το κεφάλι πάνω από την Ταϊβάν.

Το αξιοσημείωτο σε αυτή τη συνάντηση είναι η απουσία της Ινδίας.

Ο Μόντι έχει ξεκάθαρα ταυτιστεί με την Κίνα και τη Ρωσία, επομένως οι νατοϊκοί τον σνομπάρουν, παρά το γεγονός ότι ήταν βασικό μέλος του «Quad» που όπως φαίνεται θα καταρρεύσει σύντομα. Πρόκειται για την τετραμερή διάσκεψη ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν η Αυστραλία, η Ινδία, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Κίνα και η Ρωσία γνωρίζουν αυτό το σχέδιο, γεγονός που εξηγεί γιατί η Ρωσία έκανε τόσο άριστες προετοιμασίες ενάντια στις σκληρότερες κυρώσεις που επιβλήθηκαν ποτέ.

Πώς θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση της Ταϊβάν; Θα κάνει δεύτερη σκέψη η Πρόεδρος Τσάι τώρα που είδε τις συνέπειες στην Ουκρανία; Πόσο γρήγορα θα μεταφερθεί το εμπόριο στο CIPS; Ή θα δεχτεί να παίξει τον ρόλο του Ζελένσκι απέναντι όμως σε έναν αντίπαλο ο οποίος μπορεί να τον εξαφανίσει σε λίγες ώρες;

Αυτά ακριβώς τα ερωτήματα θα κρίνουν το μέλλον της ανθρωπότητας και την έκβαση του τρίτου παγκοσμίου πολέμου που ήδη έχει ξεκινήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ