Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ: Ο «χασάπης της Συρίας» τρόμος των Τζιχαντιστών του ISIS ο νέος επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος κλήθηκε να βοηθήσει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη χώρα

Ό νέος επικεφαλής δεν είναι άλλος από τον στρατηγό  Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ, ο οποίος αποκαλείται από πολλούς ως ο «χασάπης» της Συρίας. 

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος κλήθηκε να βοηθήσει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά των Ισλαμιστών το ISIS.

turkey isis

Ο Ρώσος στρατηγός έχει την ευθύνη της επίβλεψης της Μαύρης Θάλασσας καθώς και της Χερσονήσου της Κριμαίας. Σύμφωνα με αναλυτές ο πρόεδρος Πούτιν θέλει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ Ρωσίας και Κριμαίας. Σύμφωνα με αναφορές ο στόχος του Πούτιν είναι μέχρι τις 9 Μαΐου οι ρωσικές δυνάμεις να έχουν καταλάβει αρκετά ουκρανικά εδάφη έτσι ώστε να κηρύξει τη νίκη του ανήμερα της επετείου της παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Ποιος είναι ο «χασάπης» του ISIS

Γεννημένος το 1961, ο Ντβόρνικοφ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Σοβιετική Στρατιωτική Σχολή, προτού ενταχθεί στον Σοβιετικό Στρατό το 1978. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Ανώτατης Διοίκησης της Μόσχας από όπου και αποφοίτησε το 1982. Ακολούθως ξεκίνησε η στρατιωτική του καριέρα ενώ το 2005 αποφόιτησε από τη  Στρατιωτική Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου.

Το 2008, ανέλαβε τη διοίκηση του πέμπτου σώματος κόκκινων πανό, ακολούθως υπηρέτησε ως αναπληρωτής διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και στη συνέχεια ως αρχηγός του Επιτελείου της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Τον Σεπτέμβριο του 2015, έγινε ο πρώτος διοικητής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία και το 2016 ανέλαβε τη στρατιωτική επιχείρηση.

033_3052096

Όπως μεταδίδει το BBC, το οποίο επικαλείται δυτικό αξιωματούχο η κίνηση του Πούτιν  έγινε με στόχο να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των μονάδων του στρατού, οι οποίες, μέχρι πρότινος λειτουργούσαν μεμονωμένα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν «φρεναριστεί» από μικρότερες μονάδες των Ουκρανών που δρουν πιο ευέλικτα, παρά το γεγονός ότι η Μόσχα εκτιμάται ότι διαθέτει «αξιοσημείωτες» δυνάμεις, περίπου 100 επιχειρησιακών μονάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ