Γαλλικές εκλογές: Σοκάρουν τα αποτελέσματα με την μέχρι τώρα ενσωμάτωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο 68% των ψήφων:

Μακρόν 27,13%
Λεπέν 26,40%

11372933 F18E 407D B7D8 98AAC3AA2590

Οι πρώτες δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν: «Μπορείτε να βασιστείτε πάνω μου»

Μακρόν

Εν μέσω πανηγυρισμών και χειροκροτημάτων ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στη Γαλλία, που τον βρίσκουν στην πρώτη θέση.

Μάλιστα Μακρόν ζήτησε από τους Γάλλους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν για να μην πάρει η ακροδεξιά την εξουσία.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο 44χρονος νυν Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους λέγοντας πως «η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με υποχρεώνει και με δεσμεύει. Μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα για να υλοποιήσω αυτό το σχέδιο προόδου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας από τη Γαλλία που υπερασπιστήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας».

«Καλώ όλους εκείνους που επί έξι χρόνια και μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δεσμευτεί να εργαστούν δίπλα μου, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους να ενωθούν σε ένα μεγάλο κίνημα δράσης στο πλευρό μου», συνέχισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Θέλω να χαιρετίσω όλους τους συνυποψηφίους που έδωσαν τον αγώνα στον πρώτο γύρο. Παρακαλώ χειροκροτήστε τους. Από την αρχή και πάντα υπερασπιζόμαστε τις πεποιθήσεις με δύναμη, αλλά σεβόμενοι τον καθένα. Σας ευχαριστώ για αυτό. Γνωρίζω την απογοήτευση των υποψηφίων των οποίων μόλις ανέφερα τα ονόματα. Ευχαριστώ την Αν Ινταλγκό, τον Γιανίκ Ζαντό, τη Βαλερί Πεκρές και τον Φαμπιέν Ρουσέλ, που με υποστήριξαν απόψε», είπε ο Μακρόν.

«Τίποτα δεν τελείωσε»

Στη συνέχεια είπε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες. «Μην κάνετε λάθος, τίποτα δεν τελείωσε. Η συζήτηση που θα κάνουμε το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι καθοριστική για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. Θέλουμε μια ανεξάρτητη Γαλλία επειδή είναι ισχυρή οικονομικά, οικολογικά, αγροτικά και πολιτιστικά; Θέλουμε μια Γαλλία όπου, μέσω της οικολογίας, θα μειωθούν οι λογαριασμοί θέρμανσης και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους; Θέλουμε μια Γαλλία που συνεχίζει να εμπιστεύεται την επιστήμη, τη λογική, την ικανότητα, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια;», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος.

«Θέλω μια Γαλλία που μάχεται αποφασιστικά ενάντια στον ισλαμιστικό αυτονομισμό, αλλά όχι μια Γαλλία που εμποδίζει τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους να τρώνε σύμφωνα με τις διδαχές της θρησκείας τους. Θέλω μια Γαλλία που είναι μέρος μιας ισχυρής Ευρώπης, όχι μια Γαλλία που αφήνει την Ευρώπη με συμμάχους μόνο τη διεθνή των λαϊκιστών και των ξενοφοβικών», είπε καταλήγοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ