Η Κίνα εξοπλίζει την Σερβία με απόλυτη μυστικότητα – Φόβοι για νέα σύρραξη στα Βαλκάνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιγάντιες αποστολές στρατιωτικού υλικού από την Κίνα στην Σερβία οι οποίες μάλιστα γίνονται με απόλυτη μυστικότητα, με μεταγωγικά αεροσκάφη της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας. Τέτοια κινητικότητα δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ η Σερβία φαίνεται ότι ετοιμάζεται για διπλό μέτωπο τόσο στο Κοσσυφοπέδιο, όσο και την Βοσνία.

Να σημειωθεί ότι τα μεταγωγικά αεροσκάφη της Ρωσίας δεν μπορούν να πετάξουν μέχρι την Σερβία, λόγω των κυρώσεων και του κλειστού εναέριου χώρου της ΕΕ. Αντίθετα, οι αποστολές στρατιωτικού υλικού από την Κίνα είναι αδύνατον να εντοπιστούν, με αποτέλεσμα ουδείς γνωρίζει τι στρατιωτικό υλικό αποστέλλεται στην Σερβία.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ισχυρές, ειδικά μετά το χτύπημα στην πρεσβεία της Κίνας στην καρδιά του Βελιγραδίου, κατά τους βομβαρδισμούς το 1999.

Για 3 συνεχόμενες ημέρες, αεροσκάφη cargo της Πολεμικής Αεροπορίας του Κινεζικού Στρατού φτάνουν στο αεροδρόμιο Nikola Tesla, στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας

Άγνωστο ποιο είναι το περιεχόμενο, αλλά δεν μπορεί κάτι τέτοιο να είναι συμπτωματικό, ειδικά σε αυτή την έκταση, καθώς οι εντάσεις στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης της Βοσνίας και της Σερβικής κοινότητας στη Βοσνία συνεχίζουν να κλιμακώνονται.

ABC58003 CCEC 407F 90C7 CE42B64356E4
Η Φωτογραφία των κινεζικών αεροπλάνων Cargo στο αεροδρόμιο Nikola Tesla είναι από τις 9 Απριλίου 2022.

Εάν οι πληροφορίες που θέλουν τα κινέζικα μεταγωγικά να είναι γεμάτα με οπλισμό τελευταίου τύπου, αντιαρματικά αλλά ακόμα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τότε μία νέα εστία πολέμου στα Βαλκάνια είναι εξαιρετικά πιθανή.

Η μυστικότητα που συνοδεύει αυτές τις αποστολές είναι επίσης εξαιρετικά ανησυχητική. Να σημειωθεί ότι τα κινέζικα μεταγωγικά του στρατού δεν υπόκειται σε κυρώσεις, άρα μπορούν άνετα να προσεγγίσουν την Σερβία σε αντίθεση με τα ρωσικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ