Ο Μακρόν απορρίπτει τη χρήση του όρου «γενοκτονία» για να περιγράψει τις ρωσικές θηριωδίες στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να περιγράψει τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία ως «γενοκτονία» σε τηλεοπτική συνέντευξη στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό France 2.

Ερωτηθείς εάν, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα χρησιμοποιούσε τον όρο «γενοκτονία» για τη δολοφονία Ουκρανών από τον ρωσικό στρατό, ο Μακρόν είπε: «Θα ήμουν προσεκτικός με τέτοιους όρους σήμερα γιατί αυτοί οι δύο λαοί [Ρώσοι και Ουκρανοί] είναι αδέρφια. .» “Θέλω να συνεχίσω να προσπαθώ, όσο μπορώ, για να σταματήσω αυτόν τον πόλεμο και να ξαναχτίσω την ειρήνη.

Δεν είμαι σίγουρος ότι μια κλιμάκωση της ρητορικής εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό”, πρόσθεσε. «Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και ότι πρόκειται για εγκλήματα πολέμου. Ζούμε μέσα από εγκλήματα πολέμου που είναι άνευ προηγουμένου στο έδαφός μας — το ευρωπαϊκό μας έδαφος».

Ο Γάλλος Πρόεδρος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος για επανεκλογή, σημείωσε επίσης τη συνεργασία της Γαλλίας με την Ουκρανία για τη διερεύνηση των εικαζόμενων εγκλημάτων πολέμου. «Η Ρωσία έχει ξεκινήσει μονομερώς έναν εξαιρετικά βάναυσο πόλεμο, έχει πλέον αποδειχθεί ότι ο ρωσικός στρατός έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και τώρα πρέπει να βρούμε αυτούς που ευθύνονται», είπε ο Μακρόν.

cnn.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ