Συνάντηση Φραγκογιάννη – Γκερβάλα στην Πρίστινα: Κόσοβο και Ελλάδα εμβαθύνουν τη συνεργασία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημη αντιπροσωπεία από την Ελλάδα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας Κώστα Φραγκογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Ντονίκα Γκερβάλα  κατά τη δεύτερη ημέρα της παραμονής του στο Κοσσυφοπέδιο, με την οποία συζήτησαν για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει ο ανταποκριτής μας του ΜΙΑ από την Πρίστινα.

69AA70D8 3C0E 402D 8D6E 9EAC6E428FF7

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου  του Κοσόβου, η συνάντηση επικεντρώθηκε σε ευκαιρίες για «εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος για τους λαούς των δύο χωρών, ιδιαίτερα στην οικονομία, το εμπόριο, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Η Γκερβάλα, αναφέρθηκε «στα μέτρα που έλαβε το Κοσσυφοπέδιο για να τιμωρήσει τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία,  καθώς  και την συμπαράστασή του με στη Δύση», σε σχέση με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη «συνεχή υποστήριξη της Σερβίας» προς τη Ρωσία.

Μιλώντας για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η περιοχή από τη ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας, η Γκερβάλα τόνισε ότι «η συνεχής υποστήριξη της Σερβίας προς τη σύμμαχό της, τη Ρωσία, σε αυτή την περίπτωση απαιτεί επίσης σαφές μήνυμα και τοποθέτηση από την ΕΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Γκερβάλα ευχαρίστησε τον επισκέπτη από την Ελλάδα για την υποδοχή στο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς την περασμένη εβδομάδα, αξιολογώντας το  ως  «πολύ εγκάρδιο και πολύ χρήσιμο για την περιοχή γενικά και για τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου ειδικότερα».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου ενημερώνει ότι στο τέλος της συνάντησης στο υπουργικό συμβούλιο της Γκερβάλα, ο αναπληρωτής της, Κρέσνικ Αχμέτι, και ο Έλληνας ομόλογός του, Φραγκογιάννης, υπέγραψαν έγγραφο με το οποίο επισημοποιήθηκε η συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί σε  ποιους  τομείς.

vecer.press

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ