Σταθείτε επιτέλους όρθιοι απέναντι στην Τουρκία! Εδώ και δύο χρόνια σκύβουμε το κεφάλι…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλη πάλι μία από τα ίδια ζήσαμε ακούγοντας τον Τούρκο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου να «αναπτύσσεται»σε συνέντευξη, την πιό πρόσφατη, διεκδικώντας την διέλευση του αγωγού Ισραηλινού αερίου,προς Ευρώπη,μέσω ….Τουρκίας και ασφαλώς Κύπρου αφού δεν γίνεται αλιώς. Για νά το πετύχει δε αυτό, κάλεσε την ΕΕ να πείσει / πιέσει την Κυπριακή Δημοκρατία να πάψει πιά να αντιστέκεται και να υποταχθεί στην Τουρκική αρπακτικότητα!!

Ποία τα επιχειρήματά του;

Η «αδιαλλαξία» της Κύπρου τόσο στην απόρριψη του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν (που νάχει χαθεί άραγε ο Κόφι) ως και στήν διακοπή των συνομιλιών επίλυσης του προβλήματος στο Ελβετικό Μοντανά.

Και ο λαός των Ελλήνων άφωνος να παρακολουθεί την μούγκα της «κυβερνησάρας»του!

Μα προχτές δεν ήταν εδώ, και στην Λευκωσία,απ όπου και εδήλωσε,η Αμερικανίς ΥΦΥΠΕΞ, πως πάει να συναντήσει τον Τάταρο, ή κάτι τέτοιο, αποκαλώντας μάλιστα αυτόν «πρόεδρο»
λες και το νησί έχει δύο τέτοιους; Πράγμα που, δόξα σοι ο κύριος, αμέσως διόρθωσε μετά από επίπληξη; ΕΚΕΙ. Απ εδώ μούγκα!

Το αποτέλεσμα ήταν ότι θα πήγαινε στα κατεχόμενα για να τους πεί ότι η λύση θα βρίσκεται μέσα σε μιά διζωνική δικοινοτική Δημοκρατία, ή κάτι τέτοιο.

Μετά λοιπόν απ όλα αυτά μήπως ήρθε ο καιρός η Ελλάδα,που στηρίζει τις Κυπριακές προσπάθειες για επίτευξη λύσης, να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως λύση δεν πρόκειται να υπάρξει με την Τουρκία εγγυήτρια με στρατό πάνω στο νησί;

Και αυτό διότι τότε θα είναι που τους παραδίδουμε δώρο μέ όλες τις βούλες το νησί.
Συνεπώς αντί να πιέσει η ΕΕ Κύπρο και Ελλάδα να διέλθει από μιά Κύπρο μέ
«λυμένο» το πρόβλημα, δηλαδή παραδοτέα καθ ολοκληρία στους Τούρκους, να συμβεί το αντίθετο, που θα είναι και είναι το μόνο έντιμο, διασφαλίζοντας έτσι και με άλλα που όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι Κίσιντζερ δεν θα ξαναυπάρξει.

Καλά λοιπόν θα πράξουν τα μέλη τα αρμόδια,αν υπάρχουν, της «κυβερνησάρας» που μόνο τέτοια δεν είναι, νά «σταθούν» και όχι με τα χέρια στις τσέπες!

Άλλωστε δεν είναι και χρονικά μακριά η θρασύτατη προς Δένδια ερώτηση Τούρκου μικροδιπλωμάτη με την λέξη «ξεχνάτε» τα παράλια της Τουρκίας στο Αιγαίο!

Οποίος Δένδιας αντί να τόν «στείλει» να επαναλάβει την ερώτηση χωρίς το ευτελιστικόν «ξεχνάτε» ως τούτο θα έδει,όλως παραδόξως του απάντησε!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ