Ζελένσκι στο CNN: Ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για την πιθανότητα ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στο CNN την Παρασκευή ότι «όλες οι χώρες του κόσμου» πρέπει να είναι προετοιμασμένες για την πιθανότητα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι είπε στον Τζέικ Τάπερ του CNN σε μια αποκλειστική συνέντευξη από το γραφείο του προέδρου στο Κίεβο την Παρασκευή ότι, ο Πούτιν θα μπορούσε να στραφεί είτε στα πυρηνικά είτε στα χημικά όπλα επειδή δεν εκτιμά τη ζωή του λαού της Ουκρανίας. «Όχι μόνο εγώ – όλος ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν γιατί μπορεί να μην είναι αληθινές πληροφορίες, αλλά μπορεί να είναι αλήθεια», είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας στα αγγλικά».

“Χημικά όπλα…θα μπορούσαν να το κάνουν, για αυτούς η ζωή των ανθρώπων, είναι τίποτα. Γι’ αυτό”, είπε ο Ζελένσκι. “Πρέπει να σκεφτόμαστε να μην φοβόμαστε, να μην φοβόμαστε αλλά να είμαστε έτοιμοι. Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα για την Ουκρανία, όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά για όλο τον κόσμο, νομίζω.”

Ο Ζελένσκι παρέμεινε στην Ουκρανία καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου 50 ημερών με τη Ρωσία, καθώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας αντιστάθηκαν στις προσπάθειες του Κρεμλίνου να καταλάβει το Κίεβο και ανάγκασαν τη Ρωσία να επικεντρώσει εκ νέου τις πολεμικές της προσπάθειες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, όπου η Ουκρανία προσδοκά σημαντική κλιμάκωση των μαχών τις επόμενες μέρες.

cnn.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ