Το σχέδιο των Ουκρανών να εγκλωβίσουν τους Ρώσους με τα νερά του Δνείπερου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα σοβαρότατο πολεμικό επεισόδιο εξελίχθηκε χθες στην περιοχή της Χερσώνας. Επεισόδιο που αποδεικνύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθήσει συστήματα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς μέσα στο ουκρανικό έδαφος. Μπορεί φυσικά να πρόκειται για τις ευέλικτες συστοιχίες Παντζίρ οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν κατά των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιεί η Ουκρανία. Οι συγκεκριμένες συστοιχίες όμως έχουν ενσωματώσει ένα ραντάρ ακριβείας το οποίο μπορεί να εντοπίζει τα μη επανδρωμένα με μεγαλύτερη ευκολία, και να κατευθύνει τα πυρά του αντιαεροπορικού αντίστοιχα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιήθηκε το ενλόγω σύστημα. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήθηκαν συμβατικά αντιεροπορικά – αντιπυραυλικά συστήματα τα οποία έχουν εγκατασταθεί εντός ουκρανικού εδάφους.

Το πρωί της 15ης Απριλίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να εξαπολύσουν πυραυλική επίθεση με δύο πυραύλους Tochka-U στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya. Η καταστροφή του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya από ένα χτύπημα θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτη ροή του νερού του Δνείπερου και θα προκαλούσε την πλημμύρα πολλών οικισμών στην περιοχή της Χερσώνας, κυρίως όμως θα απέτρεπε την προέλαση των Ρωσικών Δυνάμεων.

Και οι δύο πύραυλοι όμως καταρρίφθηκαν στον αέρα από ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Την ίδια στιγμή στο Χάρκοβο διεξάγεται μία συμβατική μάχη με όλα τα χαρακτηριστικά της. Πεζικό, άρματα μάχης και πυροβολικό. Απώλειες δεν έχουν γίνει γνωστές, σίγουρα όμως θα είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στον συγκεκριμένο πόλεμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ