Gatestone: Αντί για τον Πούτιν θα χρηματοδοτούμε το Κατάρ που θέλει την καταστροφή της Ευρώπης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργαζόμενοι από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα έχουν πεθάνει στο Κατάρ, από τότε που στην αραβική χώρα ανατέθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 (πριν από 10 χρόνια), σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος διότι υπάρχουν αρκετές άλλες χώρες που έστειλαν εργάτες, οι οποίοι δεν καταχωρήθηκαν πουθενά. Η πλειοψηφία τους μάλιστα έφυγε χωρίς να τηρηθεί καμιά διαδικασία, καμία καταγραφή.

Μιλάμε για ένα έγκλημα το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην νεότερη ιστορία της ανθρωπότητας. Παραπέμπει στον μεσαίωνα που και εκεί οι αριθμοί αποκλείεται να ήταν τόσο μεγάλοι.

Παράλληλα, το Κατάρ χρηματοδοτεί ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη την υφήλιο.

Πως λοιπόν είναι δυνατόν μία χώρα – εγκληματίας να παραμένει στο απυρόβλητο; Η απάντηση είναι η ίδια που δίνεται στο ίδιο ερώτημα και για την Τουρκία. Πληρώνει με μαύρο χρήμα δυτικούς αξιωματούχους. Έτσι εξασφαλίζει την σιωπή για τα εγκλήματα του.

Το Κατάρ ως εναλλακτικός προμηθευτής πετρελαίου της Ευρώπης

Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό άρθρο του ινστιτούτου Gatestone των Ηνωμένων Πολιτειών, δίνει ολόκληρη την διάσταση ενός κινδύνου που προκύπτει από την απότομη προσπάθεια για απεξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας.

Η στροφή προς το Κατάρ, αλλά και το Αζερμπαϊτζάν για αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνιστούν την αυτοκτονία της Ευρώπης. Ο ρόλος του Κατάρ είναι γνωστός και ουδείς θα πρέπει να καταφέρει να τον ξεπλύνει με πρόσχημα τον πόλεμο του Πούτιν. Εάν η Ευρώπη καταστραφεί, τότε δεν θα μπορεί να βοηθήσει κανέναν. Ούτε την Ουκρανία.

Η έρευνα είναι του Ιταλού Giulio Meotti, εκδότη του Il Foglio, δημοσιογράφου και συγγραφέα.

Καθώς η Ευρώπη απεμπλέκεται από τη μαζοχιστική ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία και τον εκβιασμό που την ακολούθησε, θα πέσει τώρα στην ανοιχτή αγκαλιά άλλων δικτατοριών που είναι έτοιμες να διοχετεύσουν φυσικό αέριο στις αγορές της, όπως η Αλγερία; Ακόμη πιο επικίνδυνη θα μπορούσε να είναι μια νέα συνεργασία μεταξύ Γερμανίας και Κατάρ. Μόλις συμφώνησαν σε μια τεράστια μακροπρόθεσμη ενεργειακή συνεργασία για τη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε τον Περσικό Κόλπο και συναντήθηκε με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι. Η Ιταλία ήταν η πρώτη που διαπραγματεύτηκε με το Κατάρ, μια χώρα που, σύμφωνα με το Freedom House, βαθμολογείται μόλις με 25 στα 100 στη βαθμολογία ελευθερίας, λίγο πάνω από τη Ρωσία, που βρίσκεται στο 19.

Το Κατάρ λέει τώρα ότι στέκεται «αλληλέγγυο» με την Ευρώπη.

Αλληλέγγυο;

Το Κατάρ είναι ένα ισλαμιστικό κράτος όπου «το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία… και η Σαρία είναι η κύρια πηγή νομοθεσίας», όπως αναφέρεται στο σύνταγμά του. Το Κατάρ είναι Απολυταρχική μοναρχία. Τα πολιτικά κόμματα απαγορεύονται και οι εκλογές είναι εικονικές, ενώ είναι παράνομο να είσαι ομοφυλόφιλος. Σύμφωνα με το Open Doors, υπάρχουν μόνο 18 κράτη στον κόσμο όπου ένας χριστιανός βρίσκεται σε χειρότερη θέση από ό,τι στο Κατάρ. Όσο για τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχει ξοδέψει το Κατάρ για την οικοδόμηση τζαμιών και ισλαμικών σχολείων διδασκαλίας του Κορανίου στην Ευρώπη, ίσως οι πρωταθλητές του «προοδευτισμού» να αισθάνονται επεκτατικά «αντίθετοι» με αυτή την ιδιότυπη πολιτιστική εισβολή. Ωστόσο, ακόμη και η εφημερίδα της γαλλικής αριστεράς, Libération, έχει αναφερθεί στο «Κατάρ, ως ο χρηματοδότης του ευρωπαϊκού Ισλάμ».

«Το Κατάρ και η Τουρκία είναι οι δύο κύριοι υποστηρικτές της ιδεολογίας των Αδελφών Μουσουλμάνων στον κόσμο», δήλωσε ο Elie Chouraqui στο i24NEWS.

«Παρουσιάστηκαν έξυπνα και ανακηρύχθηκαν προνομιούχοι συνομιλητές του πολιτικού κόσμου που τους υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες σε σημείο να τους εμπιστευτεί την εκπαίδευση ιμάμηδων της Γαλλίας».

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας πήγε στον σεΐχη για να τον εκλιπαρήσει για περισσότερο αέριο, στη Γαλλία ο πρέσβης του Κατάρ έπαιρνε βραβείο από τον δήμαρχο της Νίκαιας, Κρίστιαν Εστρόζι.

Το Κατάρ υπήρξε εξαιρετικά δραστήριο στη Γαλλία. Το εμιράτο χρηματοδότησε το Ισλαμικό Κέντρο του Villeneuve-d’Ascq και το πρώτο σχολείο μουσουλμανικής πίστης που χρηματοδοτήθηκε από το κράτος, το Lycée-Collège Averroès. Δυστυχώς, το Lycée Averroès έγινε σύντομα το επίκεντρο ενός σκανδάλου. Ένας από τους δασκάλους του παραιτήθηκε αφού έγραψε ότι το σχολείο ήταν «ένα εστιακό κέντρο αντισημιτισμού και «προώθησης του ισλαμισμού» στους μαθητές». Το Κατάρ, εν τω μεταξύ, έχει χρηματοδοτήσει πολλά τζαμιά στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Τζαμιού του Πουατιέ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Μάχης του Τουρ (επίσης γνωστή ως Μάχη του Πουατιέ), όπου ο Κάρολος Μαρτέλ, ηγεμόνας των Φράγκων, σταμάτησε τον προελαύνοντα μουσουλμανικό στρατό του Abdul al-Rahman το έτος 732.

Το τζαμί Assalam στη Νάντη και το Μεγάλο Τζαμί του Παρισιού είναι άλλα παραδείγματα «γενναιοδωρίας» του Κατάρ. Το Κατάρ, στην πραγματικότητα, έχει χρηματοδοτήσει πολλά τζαμιά – γίγαντες σε όλη την Ευρώπη. Θα μπορούσε κανείς ακόμη και να σκεφτεί ότι ο απώτερος στόχος του Κατάρ ήταν να εξισλαμίσει την Ευρώπη. Με τα λόγια ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ, είναι ο «πόλεμος επιρροής» του Κατάρ.

“Μήνας της γυναίκας για την πόλη της Νάντης, μια γυναίκα με πέπλο στους δρόμους της πόλης. Απαράδεκτος εφησυχασμός απέναντι στον ισλαμισμό! Αυτή είναι η πραγματική απειλή που κρέμεται πάνω από τη Γαλλία!” έτσι περιέγραψε ο Eric Ciotti, ανώτερος ηγέτης του κόμματος Les Republicans, τις δημοτικές διαφημιστικές πινακίδες σε μια μεγάλη πόλη που την θεωρεί χαμένη λόγω του εξισλαμισμού.

Η Νάντη είναι η πόλη των Δούκων της Βρετάνης, γεμάτη ιστορία, στις εκβολές του Λίγηρα. Η ιστορία του είναι εμβληματική για το πώς χάνεται η Ευρώπη. Ο Ivan Rioufol έγραψε στη Le Figaro:

«Όντας δημοσιογράφος στη Νάντη για πολύ καιρό, γνωρίζω πολύ καλά αυτήν την πόλη όπου γεννήθηκα. Όταν έφυγα από τη Νάντη το 1984, ήταν η ίδια ηρεμία, ακόμη και στις παραδοσιακά πιο εργατικές γειτονιές… Οι μετανάστες ήταν μειονότητα… Σήμερα η Νάντ έχει «λιβανοποιηθεί» και η ιστορία της είναι η Τραγική ιστορία της ίδιας της Γαλλίας…

“Το τέμενος Malakoff… έχει 1.200 θέσεις και έχει έναν μιναρέ 17 μέτρων. Εκτός από αυτό το “τέμενος του καθεδρικού ναού” υπάρχουν άλλα τέσσερα τζαμιά στην πόλη, για να μην αναφέρουμε εκείνα σε γειτονικές κοινότητες. Αυτή η επιρροή του Ισλάμ συνόδευσε την εγκατάσταση των νέων εργατικών γειτονιών στην εξισλαμισμένη περιοχή, με την ενθάρρυνση μάλιστα των δήμων».

Σήμερα, μόνο στη Νάντη, υπάρχουν δέκα τζαμιά.

Το τζαμί Assalam χτίστηκε με χρήματα του Κατάρ — αλλά όχι μόνο. Το τζαμί Assalam», όπως αποκαλύπτει η Le Figaro, «χτίστηκε σε οικόπεδο που πουλήθηκε από τον δήμο, επωφελούμενο από μια «πολιτιστική» συνεισφορά 200.000 ευρώ και εγγύηση δανείου 346.800 ευρώ». Η πόλη χρηματοδότησε τη δική της αυτοκτονία. Και ποιος ήταν ο δήμαρχος της πόλης την εποχή της χρηματοδότησης και της συμφωνίας με το Κατάρ; Jean-Marc Ayrault, δήμαρχος της Νάντης από το 1989 έως το 2012 και σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας από το 2021 έως το 2014 …

Ο Pierre Vermeren, στο βιβλίο του Déni français (Γαλλική άρνηση), σημείωσε:

«Στη Νάντη, ο Jean-Marc Ayrault άσκησε μια πολιτική που οδήγησε στην κατασκευή τριών, τεσσάρων κοινοτικών τζαμιών που διανεμήθηκαν μεταξύ των Αδελφών Μουσουλμάνων, του Μαρόκου και της Τουρκίας, καθώς και ενός τεμένους Σαλαφιστών στα περίχωρα της πόλης του. όπως ο πρώην δήμαρχος του Παρισιού, με παραβίαση μάλιστα του νόμου περί θρησκευτικής χρηματοδότησης. Στο Μπορντό, ο Alain Juppé (πρώην πρωθυπουργός) ακύρωσε το έργο του Μεγάλου Τζαμί όταν ανακαλύφθηκε ότι τα κεφάλαια προέρχονταν από το Κατάρ και το Αζερμπαϊτζάν…”

Το περιοδικό L’Incorrect εξηγεί πώς τα χρήματα του Κατάρ αλλάζουν το γαλλικό τοπίο.

«Όταν σκέφτεσαι την Αλσατία, φαντάζεσαι χίλια μικρά ανθισμένα χωριά χαμένα στους αμπελώνες στην πλευρά των βουνών Βοσγίων, τα ονόματα των οποίων σου προκαλούν πονοκέφαλο. Είμαστε (προς το παρόν) στη χριστιανική γη, όπως μαρτυρούν τα παρεκκλήσια σε δρόμους και μονοπάτια.Τα τζαμιά όμως φυτρώνουν σαν μανιτάρια μετά τη βροχή ακόμα και σε χωριά με λίγες χιλιάδες κατοίκους. Το φαινόμενο αυτό αποκαλύπτει έναν αργό αλλά σίγουρο εξισλαμισμό αυτής της περιοχής».

Βρισκόμαστε στην περιοχή όπου βρίσκεται η άλλη πρωτεύουσα της ΕΕ, το Στρασβούργο.

“Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα έχει μεταξύ των κτιρίων της το πιο σημαντικό τζαμί στην Ευρώπη, το κέντρο του An-Nour. Το μεγαλύτερο κτίριο του είδους του στη Γαλλία. Αυτό το κέντρο δεν είναι απλώς ένας τόπος λατρείας, αλλά ένας πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο, που χρηματοδοτείται από Κατάρ».

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Γαλλία. Το Μεγάλο Τζαμί της Κοπεγχάγης έλαβε δωρεά 30 εκατομμυρίων ευρώ από τον Hamad bin Khalifa al Thani, πρώην εμίρη του Κατάρ, ο οποίος είναι επίσης κορυφαίος υποστηρικτής των μουσουλμάνων στο Βέλγιο. Ζητήθηκε επίσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ενισχυθούν τα τζαμιά του Κατάρ στο Κοσσυφοπέδιο.

Το ρωσικό αέριο δεν έρχεται δωρεάν. Το φυσικό αέριο του Κατάρ επίσης.

Η γερμανική ιστοσελίδα Tichys Einblick σχολιάζει ότι «αντί για τον πόλεμο του Πούτιν, θα χρηματοδοτήσουμε την ισλαμική τρομοκρατία».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έδωσε μια γεύση από τον σχετικισμό που κυριαρχεί στις άρχουσες τάξεις μας:

«Το Κατάρ δεν απειλεί κανέναν, δεν χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά φιλοξενεί τη Χαμάς και τους Ταλιμπάν κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ (!) για να μπορέσει να διαπραγματευτεί μαζί τους στη Ντόχα. Το Κατάρ είναι απλώς ένας αξιόπιστος εταίρος της Δύσης!»

Λίγο πριν από το θάνατό του, ο Christophe de Margerie, ο εκλιπών επικεφαλής του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total, δήλωσε: «Οτιδήποτε μπορεί να αγοραστεί, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, είναι απλώς θέμα τιμής».

Ποια είναι η τιμή της Ευρώπης;

«Αυτό το μικροσκοπικό βασίλειο του Περσικού Κόλπου αναδεικνύεται ως μία από τις καλύτερες ελπίδες της Ευρώπης να απογαλακτιστεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, σε άλλη μια  απόδειξη του πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τις ενεργειακές σχέσεις στον κόσμο», ανέφερε η Wall Street Journal. «Η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ιταλία βρίσκονται σε συνομιλίες με το Κατάρ για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου σε μακροπρόθεσμη βάση, δήλωσαν αξιωματούχοι του Κατάρ και των Ευρωπαίων». Η ΕΕ διέκοψε τον περασμένο μήνα τις αντιμονοπωλιακές έρευνες για την Qatar Petroleum, την κρατική ενεργειακή εταιρεία, ανοίγοντας το δρόμο για τη χώρα να επιδιώξει περισσότερες μακροπρόθεσμες συμβάσεις με την Ευρώπη.

Η Le Figaro αφηγείται μια από αυτές τις εξαιρετικές βραδιές στις οποίες το Κατάρ υποστήριξε τη γαλλική πολιτιστική ελίτ:

«Δεκάδες καλεσμένοι συνέρρευσαν στην Place de l’Étoile… όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Κατάρ. Στα δωμάτια με επιχρυσωμένα πάνελ με μωσαϊκά και νωπογραφίες άτονων νυμφών, η Αυτού Εξοχότητα Mohamed al-Kuwari βράβευσε τον σκιτσογράφο Jean Plantu και τον Amirouche Laïdi, πρόεδρο της Λέσχης Averroes, με το βραβείο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Αραβικής Ντόχα» Ο πρεσβευτής βράβευσε τον André Miquel (διάσημο αραβιστή από το Collège de France), τον Dominique Baudis (συγγραφέα), τον Bernard Noël (κριτικό τέχνης) και τον ποιητή Adonis. Από τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού Τζακ Λανγκ εως τον ιδρυτή της Nouvel Observateur Ζαν Ντάνιελ, συνολικά 66 Γάλλοι πολιτιστικοί παράγοντες έχουν παρασημοφορηθεί από το Κατάρ».

Χλευάζοντας τη συμφωνία με το Κατάρ, η γερμανική εφημερίδα Die Welt έγραψε ειρωνικά:

«Η ανακούφιση στη Γερμανία είναι τεράστια. Τελικά δεν εξαρτώμεθα πλέον για τις προμήθειες φυσικού αερίου από μια αυταρχικά κυβερνώμενη χώρα που δυσκολεύει τη ζωή των ομοφυλόφιλων και δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα ανθρώπινα δικαιώματα»!

Εδώ οφείλουμε να πούμε ότι το Κατάρ είναι πρόθυμο να κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στους Γερμανούς «Πράσινους». Το εμιράτο έχει υποσχεθεί να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στην έρημο και να φιλοξενήσει το επόμενο συνέδριο COP26 σχετικά με το πώς να δημιουργηθεί ένας «βιώσιμος κόσμος». Αρκεί φυσικά να μην είναι χριστιανός, Εβραίος ή ομοφυλόφιλος που ζει στο Κατάρ, γιατί η «βιωσιμότητα» του θα είναι αμφίβολη. Όπως φυσικά έγινε και με τους δεκάδες χιλιάδες εργάτες για το Μουντιάλ, που δολοφονήθηκαν από το Κατάρ και ουδείς ασχολείται…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ