Σοκ και Δέος στην Παναγία των Παρισιων: Βρέθηκε άθικτη σαρκοφάγος από τον 14ο αιώνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μία σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν οι επιστήμονες στην Παναγία των Παρισίων, όπου βρέθηκε μια καλοδιατηρημένη σαρκοφάγος του 14ου αιώνα.

Υπενθυμίζεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την αποκατάσταση του ναού, ύστερα από την καταστροφική φωτιά του 2019. Η σαρκοφάγος βρέθηκε θαμμένη 19 μέτρα κάτω από την Παναγία των Παρισίων και άμεσα πρόκειται να ανοιχθεί με την ελπίδα πως να αποκαλύψει τα μυστικά της.

Η σαρκοφάγος βρέθηκε τον περασμένο Μάρτιο μόλις μια μέρα πριν συμπληρωθούν 3 χρόνια από την φωτιά που κατέστρεψε μέρος της Παναγίας των Παρισίων.

Η μολυβένια σαρκοφάγος βρέθηκε όταν οι εργάτες έκαναν επισκευές επί του αρχαίου κωδωνοστασίου της εκκλησίας. Βρέθηκε θαμμένη 19 μέτρα κάτω από τη γη, ανάμεσα στους σωλήνες από τούβλα ενός συστήματος θέρμανσης του 19ου αιώνα. Πιστεύεται πάντως ότι η σαρκοφάγος είναι αρχαιότερη, ίσως του 14ου αιώνα σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι ειδικοί έχουν ήδη καταφέρει να «δουν» μέσα στη σαρκοφάγο, χρησιμοποιώντας μια ενδοσκοπική κάμερα και έχουν διακρίνει το πάνω μέρος ενός σκελετού, ένα μαξιλάρι από φύλλα, ίσως τρίχες, υφάσματα και ξηρή οργανική ύλη.

Έχει μήκος 1,95 μέτρα και πλάτος 48εκατοστά, ενώ αναμένεται να σταλεί στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στην Τουλούζ, όπου οι ιατροδικαστές και οι επιστήμονες θα ανοίξουν τη σαρκοφάγο και θα μελετήσουν το περιεχόμενό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ