Η απάντηση Δημοσχάκη στη Νέα Δημοκρατια μετά τη διαγραφή του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Δημοσχάκης, απαντά μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, με κείμενο που έστειλε μεσω email σε όλους τους εργαζόμενους της Βουλής!

Στο κείμενο επισημαίνει πως «όλοι έχουμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Αυτό δεν αποτυπώνεται σε πλαστικές κάρτες μέλους και εγγραφή σε μητρώα κομμάτων, αλλά με την υιοθέτηση των αρχών, των αξιών και των πιστεύω κάθε πολιτικού κόμματος. Το να είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω από πολιτικά αναχώματα δεν μας οδηγεί σε πρόοδο. Δεν ξεχνάμε την πολιτική μας ταυτότητα, ωστόσο καλούμαστε να συνεργαστούμε, να συνδυάσουμε απόψεις και αντιλήψεις και να πορευτούμε ενωμένοι».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΕΚΥΒ (δηλαδή της παράταξης της ΝΔ) ο Σπ. Δημοσχάκης υπογραμμίζει: «η μόνη λύση αντιμετώπισης μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι η επικοινωνία στη βάση μιας κοινής γλώσσας, οι συγκλίσεις απόψεων/θέσεων, η εύρεση κοινών στόχων και τελικά οι συνεργασίες. Το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στην πολιτική ζωή και δεν θα το εφαρμόσουμε εμείς μέσα στον Σύλλογό μας, όπου το συμφέρον μας είναι ένα και είναι κοινό;».

«Απέναντι στη λάσπη, την αδιαφάνεια, το κατεστημένο, τα ψέματα, τις φρούδες ελπίδες και τις πελατειακές σχέσεις, να αντιτάξουμε την αλήθεια, την καθαρότητα των θέσεών μας και την ανιδιοτελή αγάπη για να πάει ο Σύλλογός μας μπροστά, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή», καταλήγει ζητώντας «να κάνουμε πράξη στα κοινά του Συλλόγου μας το σύνθημα της Ε.Ε. “United in Diversity” (Ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητα)».

Τι συνέβη πριν τρεις μέρες στην βουλη:

Στο Σύλλογο Υπαλλήλων της βουλης συγκροτήθηκε  προεδρείο  με τον αντάρτη της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ (που είχε πάρει 54%) να μένει εκτός προεδρείου ενώ ο μακιαβελικός σχεδιασμός της προεδροποίησης του «αντάρτη» Σπύρου Δημοσχάκη (γιού του βουλευτή της ΝΔ Τάσου Δημοσχάκη) προκάλεσε οργή στους διαδρόμους και τα γραφεία του κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατέλαβε 4 από τις 7 έδρες, αλλά ο Σπ. Δημοσχάκης που εξελέγη με τη ΝΔ δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία, κάτι που τελικά έκανε και εξελέγη με τις 2 ψήφους του ΚΙΝΑΛ και τη 1 ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ρόλος Μυλωνάκη

Η πλευρά Σιαμπάνη μιλά για «προδοσία» και «αποστασία», όμως πίσω από αυτά πάντα κρύβονται κάποιοι που τα οργανώνουν. Ο Γ. Σιαμπάνης κυριαρχούσε χρόνια στην παράταξη της ΝΔ στη Βουλή και τον προσφωνούν ως «πρόεδρο». Ο συνδικαλιστής της ΝΔ έγινε ευρύτερα γνωστός όταν χωρίς να δηλώσει την ιδιότητά του εκθείασε (στον ΣΚΑΪ) τις συνθήκες εμβολιασμού στο Κέντρο Περιστερίου τις οποίες χαρακτήρισε ως «αλφαδιά», προκαλώντας το σχόλιο του παρουσιαστή του ΣΚΑΪ να τον αξιοποιήσει η κυβέρνηση και να τον βάλει σε διαφήμιση!

Όμως ο Γ. Σιαμπάνης έχει ένα ελάττωμα: είναι βαθιά «καραμανλικός». Πιστός στρατιώτης της ΝΔ, αλλά «καραμανλικός». Στους διαδρόμους της Βουλής ακούγεται ότι αυτό είχε κουράσει την μητσοτακική πτέρυγα που ήθελε να απαλλαγεί από τον Γ. Σιαμπάνη. Την υλοποίηση του σχεδιασμού, σύμφωνα με όσα λέγονται σήμερα στη Βουλή, φέρεται να ανέλαβε ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος κινήθηκε με εντολή Μαξίμου και εν αγνοία του Κώστα Τασούλα! Ο Γ. Μυλωνάκης είναι στενός συνεργάτης και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ενώ λέγεται ότι «διοικεί» παρασκηνιακά την Βουλή (μαζί με τον Μιχάλη Μπεκίρη) για λογαριασμό του συστήματος Μητσοτάκη.

Έτσι φαίνεται ότι επιλέχθηκε ο Σπ. Δημοσχάκης για νέος πρόεδρος και ότι έκλεισαν οι συνεργασίες του «αντάρτη» με ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ (που εδώ και χρόνια είχε αποφασίσει να μην ψηφίζει πρόεδρο προερχόμενο από τη Δεξιά).
Επισημαίνεται ότι οταν  προέκυψε το ζήτημα Δημοσχάκη, το Μαξίμου ανέθεσε στον Κ. Τασούλα να λύσει το πρόβλημα και όχι στον άνθρωπό του, που είναι ο Γ. Μυλωνάκης.

Πως τους ξεγέλασε

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν (ακόμα και στον βουλευτή Τ. Δημοσχάκη για τον γιο του) ήταν ασφυκτικές, καθώς και η σύζυγος του Σπ. Δημοσχάκη εργάζεται στις οικονομικές υπηρεσίες της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπ. Δημοσχάκης είπε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του και με αυτή τη συμφωνία δρομολογήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής.

Σε αυτή τη συνεδρίαση ο Γ. Σιαμπάνης είπε ότι αποσύρει την δική του υποψηφιότητα προτείνοντας για πρόεδρο την Μαρία Δρακουλάκου που προέρχεται από την παράταξη της ΝΔ και είναι η πιο στενή του συνεργάτης. «Είμαστε σύμφωνοι;», ρώτησε ο Γ. Σιαμπάνης. «Εν μέρει», απάντησε ο Σπ. Δημοσχάκης και πρόσθεσε: «γιατί θέλω να είμαι και εγώ υποψήφιος!». Ουσιαστικά ο Σπ. Δημοσχάκης κατηγορείται από την πλευρά Σιαμπάνη ότι υπαναχώρησε στη δέσμευσή του και τους παραπλάνησε όταν είπε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του. Αυτό όμως δείχνει σχεδιασμό, προσθέτουν. Η ουσία είναι ότι η παράταξη της ΝΔ στη Βουλή είναι υπό διάλυση και ότι το Μαξίμου απαλλάχθηκε από τον «κουραστικό» («καραμανλικό») Σιαμπάνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ