Παγκόσμιο σοκ: Οι Ρώσοι προαναγγέλλουν βομβαρδισμό του Azovstal με βόμβα «θηρίο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εργοστάσιο του χάλυβα στην Μαριούπολη, γνωστό ως Azovstal, Είναι το τελευταίο καταφύγιο του τάγματος Αζόφ στην μαρτυρική πόλη. Όλες οι υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις έχουν παραδοθεί, από όλα τα σημεία. Στο εργοστάσιο τιμολογείται ότι υπάρχουν 3000 άτομα, μεταξύ των οποίων και 400 αλλοδαποί μισθοφόροι.

Υπάρχουν όμως κι άλλες σοβαρές μαρτυρίες για εγκλωβισμένους αμάχους μέσα στο εργοστάσιο, καθώς και για δολοφονημένους που βρίσκονται επίσης θαμμένοι κάπου στις εγκαταστάσεις. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι Ρώσοι δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε βομβαρδισμό της περιοχής. Δύο λόγοι για την ακρίβεια. Ο πρώτος για να μην σκοτώσουν αλλοδαπούς μισθοφόρους, τους οποίους προφανώς χρειάζονται ζωντανούς και ο δεύτερος για να μην χρεωθούν δολοφονίες αμάχων που όπως υποστηρίζουν κάποιοι αιχμάλωτοι, χωρίς απαραίτητα να είναι αλήθεια, έχουν δολοφονηθεί από τους Αζόφ.

Η συγκεκριμένη βόμβα από χυτοσίδηρο, η FAB-5000 M-54 έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στρατιωτικές-βιομηχανικές κατασκευές και κτίρια εργοστασίων κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών από υψόμετρα έως 16.000 m με ταχύτητα πτήσης αεροσκάφους έως και 1200 km / h. Είναι εξοπλισμένο με 3 πυροκροτητές.

Με αυτή την βόμβα οι ρωσικές δυνάμεις απειλούν ότι θα ισοπεδώσουν το εργοστάσιο μετά την λήξη του τελεσιγράφου. Είπαμε όμως, ότι η συγκεκριμένη απειλή μάλλον είναι κούφια. Προφανώς για να υποχρεώσει και άλλους να παραδοθούν, πράγμα όμως αμφίβολο, διότι οι διοικητές της Αζόφ εκτελούν όποιον τολμήσει να πετάξει τα όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ