Πρόκληση Mπάιντεν: Έστειλε την φιλότουρκη Ilhan Omar στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr

Απίστευτη πρόκληση έχουμε από τις ΗΠΑ κατά της Ινδίας! Η Δημοκρατική και μουσουλμάνα, αλλά καιο φιλότουρκή Ilhan Omar συνάντησε τον ”Πρόεδρο” του κατεχόμενου από το Πακιστάν Κασμίρ, Sultan Mahmood Chaudhary.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ”Πρόεδρο” του AJK, είπε: «Έχω ήδη εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κατεχόμενο από την Ινδ΄θα Κασμίρ και θα συζητήσω το θέμα με το Κογκρέσο των ΗΠΑ καθώς και με την κυβέρνηση Μπάιντεν».

Η αξιωματούχος των ΗΠΑ μίλησε επίσης σε δημοσιογράφο μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό του AJK. Ανέφερε ότι η ”Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει ακροάσεις για να διερευνήσει τις αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κατεχόμενο από την Ινδία Κασμίρ και συζήτησε την αντιμουσουλμανική ρητορική της κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι και τις επιπτώσεις της.

Η Ομάρ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η επίσκεψή της στο Αζάντ Κασμίρ παρακινεί περισσότερες συζητήσεις. «Οι καταδίκες και οι ανησυχίες όσων αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ζήτημα του Κασμίρ θα συμπεριληφθούν σε μελλοντικές ακροάσεις στην Ουάσιγκτον», διαβεβαίωσε.

Είπε ότι με τιμά που συμμετείχα στη συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα του Κασμίρ και ανυπομονώ να μάθω για την κατάσταση άμεσα, προσθέτοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν προτεραιότητα για εκείνη.

Εν τω μεταξύ, ο ”Πρόεδρος” του AJK Chaudhry εκτίμησε την αμερικανίδα βουλευτή για τη φωνή της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανέφερε ότι η επίσκεψη του Ιλχάν Ομάρ θα αποτελέσει ορόσημο στους δεσμούς μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Ουάσιγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ