40 μέλη Κογκρέσου τον Οκτ. 2019 ζήτησαν από Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συμπεριληφθούν οι AZOV στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα μέλος του Κογκρέσου έστειλε επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκαλώντας στην ουσία το κίνημα του Αζόφ της Ουκρανίας τρομοκρατική οργάνωση. 

Ο Max Rose, ο οποίος εκπροσωπεί την 11η περιφέρεια του Κογκρέσου της Νέας Υόρκης, στις 16 Οκτωβρίου 2019 έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, υπογεγραμμένη από 39 συναδέλφους του, απαιτώντας να συμπεριληφθούν επίσημα πολλά διεθνή ακροδεξιά κινήματα, συμπεριλαμβανομένου του κινήματος Αζόφ, στον κατάλογο ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων (FTO) μαζί με το Ισλαμικό Κράτος και Αλ κάιντα. Η πρώτη ομάδα που αναφέρεται ονομαστικά στην επιστολή του Ρόουζ είναι το κίνημα του Αζόφ, το οποίο, γράφει ο Ρόουζ, «στρατολογεί, ριζοσπαστικοποιεί και εκπαιδεύει Αμερικανούς πολίτες εδώ και χρόνια».

Ο στόχος της επιστολής φαίνεται προφανής: να επιστήσει την προσοχή σε διεθνείς ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες που πιστεύεται ότι υποκινούν τρομοκρατικές ενέργειες, μια αυξανόμενη ανησυχία μετά τις επιθέσεις στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας και παρόμοιες στο Ελ Πάσο του Τέξας και Halle της Γερμανίας, μεταξύ άλλων.

Ενώ το Κογκρέσο απαγόρευσε τελικά τις πωλήσεις όπλων στο τάγμα Azov – μετά από τρία χρόνια απόπειρες – στο γενικό νομοσχέδιο δαπανών της, ίσως χρειαστεί πιο αποφασιστική δράση για την πρόληψη από την υλική υποστήριξη αυτής της ομάδας 

congress azov 
 
Δείτε ολόκληρη την επιστολή…
 
%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B71

 

 
%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B72
 
%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B73
%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B74

 

%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B75

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ