Ο στρατός των ΗΠΑ θα δοκιμάσει σε άσκηση το μεγαλύτερο σμήνος drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει να αναπτύξει ένα σμήνος 30 drones, πάνω από μια έρημο στη Γιούτα ως μέρος της Άσκησης “Experimental Demonstration Gateway Exercise”2022 αργότερα αυτόν τον μήνα.

Εκτοξευόμενο από διάφορα αεροσκάφη και οχήματα εδάφους, το σμήνος θα είναι η μεγαλύτερος σχηματισμός drone που έχει δοκιμάσει ποτέ ο αμερικανικός στρατός.

Μεταξύ των drones στο σμήνος θα είναι το μικρό Air-Launched, Tube-Integrated, Unmanned System 600 (ALTIUS 600) της Area-I και το Coyote της Raytheon .

Το σμήνος θα συγκλίνει σε μια περιοχή στόχο, θα εντοπίσει τις δυνάμεις του εχθρού χρησιμοποιώντας αισθητήρες υπέρυθρων και ηλεκτρονικού πολέμου, θα καθορίσει τις θέσεις τους και θα διαβιβάσει  πληροφορίες στις επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Υποστράτηγο Walter Rugen, στην επερχόμενη άσκηση θα γίνει «εκτεταμένη χρήση»  ηλεκτρονικού πολέμου από ένα διαδραστικό σμήνος drone.

Το σχέδιο

Ο Ρούγκεν εξήγησε ότι προηγούμενες δοκιμές σμήνους μικρών drone ενέπνευσαν την απόφαση να δοκιμαστεί ένα σμήνος με την συμμετοχή έως και 30 drones.

Το σχέδιο είναι η χρήση δικτυωμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την ανίχνευση, τον εντοπισμό και την πιθανή επίθεση σε εχθρικές θέσεις πριν φτάσουν τα ελικόπτερα στην περιοχή.

Το σμήνος θα σαρώσει αυτόνομα τεράστια έκταση, τροφοδοτώντας βίντεο και παρέχοντας πληροφορίες σε αεροσκάφη.

Τα drone έχουν είτε παθητικές είτε ενεργητικές δυνατότητες, εξοπλισμένα με ηλεκτρο-οπτικές ή υπέρυθρες κάμερες απεικόνισης, ηλεκτρονικό εξοπλισμό εμπλοκής ή ισχυρή κεφαλή για χτυπήματα σε εχθρικούς στόχους.

Η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας δοκίμασε μια παρόμοια ιδέα πέρυσι, βασισμένη στην ανάπτυξη μικρών μονάδων σμήνων drone.

thedefensepost.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ