Πως προέκυψε η δικαστική απόφαση για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων της Pfizer

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

23 Αυγ 2021

Έγκριση από FDA1 του πρώτου εμβολίου covid-19 των PfizerBioNTech για ηλικίες 16+.

1  FDA (Food and Drug Administration – Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων)

27 Αυγ 2021

Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός PHMPT2, βάσει του Νόμου περί Ελευθερίας στη Πληροφόρηση3, ζητά από την FDA να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα δεδομένα του φακέλου της Pfizer για το εμβόλιο covid-19, τονίζοντας τη δέσμευση της FDA για διαφάνεια και τη διασφάλισή της και γίνεται μνεία στην απαίτηση του Κογκρέσου ότι η FDA μπορεί να αδειοδοτεί μόνο εμβόλια που αποδεδειγμένα είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά», και ότι η FDA κάνει αυτή τη διαπίστωση βασιζόμενη, μεταξύ άλλων, σε εκθέσεις κλινικών δοκιμών, οι οποίες παρέχονται από τον ανάδοχο και οι οποίες πρέπει να είναι επαρκείς, για να αποδειχτεί ότι το προϊόν είναι και «ασφαλές» και «αποτελεσματικό».

2  PHMPT (Public Health and Medical Professionals for Transparency – Επαγγελματίες Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας γιατη Διαφάνεια) – (Fort Worth, Texas) – https://phmpt.org/

3  Νόμος περί Ελευθερίας στην Πληροφόρηση (Freedom of Information Act – FOIA) – https://www.foia.gov/faq.html

Επίσης, σημειώνεται ότι υπάρχουν δηλώσεις, ακόμη και πριν από την έγκριση του εμβολίου, από πολλούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας, μέσα ενημέρωσης, δημοσιογράφους, επιστήμονες, πολιτικούς, δημόσια πρόσωπα, κ.ά., ότι τα δεδομένα και οι πληροφορίες για την αδειοδότηση του εμβολίου της Pfizer είναι περισσότερο από αρκετά.

Αναφέρεται όμως, ότι το ίδιο συμβαίνει και με αντίθετες γνώμες από άτομα αναλόγων θέσεων, τα οποία αμφισβητούν δημοσίως την αρτιότητα των δεδομένων και των πληροφοριών, την επάρκεια της αξιολόγησης, και την καταλληλότητα των αναλύσεων, βάσει των οποίων αδειοδοτήθηκε το εμβόλιο της Pfizer, και ως εκ τούτου ζητείται η δημοσιοποίηση των εγγράφων προκειμένου να αποδειχθεί η «ασφάλεια» και η «αποτελεσματικότητα» του εμβολίου, αλλά επί πλέον και εξ αιτίας της υποχρεωτικότητας που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, με ποινή την απομάκρυνσή τους από τις εργασίες τους και τις δραστηριότητές τους.

16 Σεπ 2021

Κατάθεση αγωγής από PHMPT εναντίον FDA, επειδή η FDA αρνήθηκε στις 9 Σεπ 21 το αίτημα του PHMPT για δημοσιοποίηση των εγγράφων της Pfizer για το εμβόλιο covid-19. Στους ενάγοντες περιλαμβάνονται επιστήμονες από Καναδά, Αυστραλία, ΗΒ, Δανία, Γερμανία.

15 Νοε 2021

Σε κοινή έκθεση στο δικαστήριο, αναφέρεται η εκτίμηση της FDA ότι υπάρχουν περισσότερες από 329.000 σελίδες εγγράφων και η FDA προτείνει να δίνονται στη δημοσιότητα 500 σελίδες κάθε μήνα (με αυτό τον τρόπο η ολοκλήρωση θα συμβεί το έτος 2076), ενώ από τον PHMPT ζητείται να δοθούν όλα τα έγγραφα έως τις 3 Μαρτίου 2022.

Wait what? FDA wants 55 years to process FOIA request over vaccine data

7 Δεκ 2021

Σε δικόγραφο του PHMPT για τη γρήγορη δημοσιοποίηση των εγγράφων της Pfizer, σημειώνεται ότι ενώ η FDA χρειάστηκε 108 ημέρες για να ελέγξει τα έγγραφα, τώρα ζητά 55 χρόνια για να τα δημοσιοποιήσει και ότι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δημόσιους υπαλλήλους, στον ιδιωτικό τομέα και στο στρατιωτικό προσωπικό απαιτεί διαφάνεια, ενώ χαρακτηρίζεται άνευ προηγουμένου η απαλλαγή του εμβολίου από ευθύνες, με συνέπεια να μην μπορούν οι πολίτες να μηνύσουν την Pfizer σε περίπτωση που αρρωστήσουν.

Στον ισχυρισμό της FDA ότι δεν διαθέτει πόρους για τη γρήγορη δημοσιοποίηση, ο PHMPT αναφέρει ότι δεν μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο τη στιγμή που το Εκτελεστικό Τμήμα της FDA έδωσε στην Pfizer 1,95 εκατ. δολ. για την εξέλιξη του εμβολίου μέσω συμφωνίας προκαταβολικής αγοράς, ενώ κατόπιν πλήρωσε 15,5 δις δολ. για την αγορά του εμβολίου και μετά οι υγειονομικές αρχές ξόδεψαν 18,75 δις δολ. για την προώθησή του.

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι έχει εμβολιαστεί πάνω από το 83% των ενηλίκων, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στις περισσότερο εμβολιασμένες πολιτείες, αυξάνονται οι παραλλαγές που ξεφεύγουν το εμβόλιο, το CDC4 έχει παραδεχθεί ότι το εμβόλιο δεν αποτρέπει τη μετάδοση, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται εκθετικά, και τώρα απαιτείται ενισχυτική δόση για όλους και πιθανόν θα συνεχιστεί να χρειάζεται κάθε έξι μήνες, αν όχι συχνότερα, ανάμεσα σε πολλά άλλα θέματα με το πρόγραμμα εμβολιασμού. (τα bold του εγγράφου)

4  CDC – Centers for Disease Control and Prevention – Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτωνhttps://www.cdc.gov/

Γίνεται μνεία στη πολιτική της Pfizer για διαφάνεια, όπου συμπεριλαμβάνονται όλες οι πτυχές της έρευνας και της ανάπτυξης στα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών. Επίσης για διαφάνεια έχουν μιλήσει Εκπρόσωποι και Γερουσιαστές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, όπως και η FDA. Παρά τις υποσχέσεις για διαφάνεια η FDA δεν έχει δημοσιεύσει ούτε μια σελίδα, ταυτόχρονα ο εμβολιασμός έχει γίνει υποχρεωτικός σε πολλές κοινωνικές ομάδες και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πρόσφερε ασυλία στη Pfizer. Τέλος, ζητείται να δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα μέχρι τις 3 Μαρτίου 2022.

Παραπομπές δικογράφου του PHMPT – Βιογραφικά επιστημόνων

13 Δεκ 2021

Πρόταση από FDA να δοθούν περισσότερες από 12.000 σελίδες μέχρι τις 31 Ιαν 2022 και κατόπιν να επανεξεταστεί το θέμα τον Φεβρουάριο του 2022. Η απάντηση του PHMPT αναφέρει ότι εκτός των αρχικών 329.00 σελίδων, η FDA δηλώνει τώρα ότι υπάρχουν επί πλέον δεκάδες χιλιάδες σελίδες, με αποτέλεσμα η πρόταση της FDA για 500 σελ. ανά μήνα θα έχει ως αποτέλεσμα να περαιωθεί η όλη διαδικασία σε 75 χρόνια (2097), και ζητά να δοθούν όλα στη δημοσιότητα μέχρι τις 3 Μαρτίου 2022.

We’ll all be dead before FDA releases full COVID vaccine record, plaintiffs say

6 Ιαν 2022

Απόφαση δικαστηρίου – Να δοθούν στη δημοσιότητα οι «περισσότερες από 12.000 σελίδες μέχρι τις 31 Ιαν 2022» (πρόταση FDA 13/12/21) και μετά να δίνονται 55.000 σελίδες ανά μήνα, αρχής γενομένης την 1 Μαρ 2022, έως ότου εξαντληθούν όλες. Επίσης, ζητά κοινή αναφορά για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι την 1η Απρ 2022, και κατόπιν κάθε 90 ημέρες.

18 Ιαν 2022 / 24 Ιαν 2022

Ζητείται από την FDA μικρή αλλαγή στην απόφαση του δικαστηρίου, να δοθούν 10.000 σελ. τους δύο πρώτους μήνες που ακολουθούν την 31η Ιαν 22, και να ξεκινήσουν οι 55.000 σελίδες ανά μήνα από τις 2 Μαΐου 2022, μέχρι την περαίωσή τους. Από τον PHMPT υπάρχει άρνηση (24/1/22) στις αλλαγές που ζητά η FDA, και αντιπροτείνει να δοθούν 180.000 σελίδες στις 30 Απριλίου 2022 και κάθε μήνα από τότε και στο εξής.

21 Ιαν 2022 / 25 Ιαν 2022 / 7 Φεβ 2022

Αίτημα Pfizer για δικαίωμα παρέμβασης στην εξέλιξη της διαδικασίας (21/1/22). Γίνεται αποδεκτό από FDA και μερικώς αποδεκτό από PHMPT (25/1/22), ενώ στην απόφαση του δικαστηρίου (7/2/22) σημειώνεται ότι το δικαίωμα θα δοθεί στην περίπτωση που FDA και PHMPT έρθουν σε σύγκρουση.

2 Φεβ 2022

Απόφαση δικαστηρίου – Χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης εγγράφων

  1. Η FDA θα δημοσιεύει έγγραφα κάθε πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα.
    2.    Η FDA θα δημοσιεύσει 10.000 σελ. τις δύο πρώτες φορές, την 1η Μαρ και την 1η Απρ 2022.
    3.    Η FDA θα δημοσιεύσει 80.000 σελ. στις 2 Μαΐ, 1η Ιουν, και 1η Ιουλ 2022 – 70.000 σελ. την 1η Αυγ και κατόπιν 55.000 σελ. την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα από τότε και στο εξής.8 Φεβ 2022
    Αθόρυβη ενημέρωση από την Pfizer στους μετόχους άσχημων νέων, στο δελτίο κερδών του 4ου τριμήνου, αναφέροντας μεταξύ άλλων για:
    •    «… κινδύνους που σχετίζονται με … περαιτέρω πληροφορίες σχετικές με την ποιότητα των προ-κλινικών, κλινικών δεδομένων ή δεδομένων ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων ή επιθεωρήσεων» – “…risks associated with…further information regarding the quality of pre-clinical, clinical or safety data, including by audit or inspection;”
    •    «ανησυχίες σχετικά με ακεραιότητα κλινικών δεδομένων» – “concerns about clinical data integrity …”
    •    «… το ενδεχόμενο ότι ο covid-19 θα μειωθεί σε σοβαρότητα ή συνολικό αριθμό κρουσμάτων ή θα εξαφανιστεί εντελώς» – “… the possibility that COVID-19 will diminish in severity or prevalence, or disappear entirely;”

Pfizer added new and peculiar items deep in its business risk disclosures re: clinical trial data, today in its Q4 earnings

Pfizer Quietly Adds Language Warning That ‘Unfavorable Pre-Clinical, Clinical Or Safety Data’ May Impact Business

Έγγραφα δικαστηρίου

Έγγραφα Pfizer

Δημήτρης Μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ