Καπέλωσε τον Μητσοτακη ο Γιωργακης: Ταξίδι αστραπή στις ΗΠΑ του Γιώργου Παπανδρέου πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίεργα πράγματα. Εντελώς ξαφνικά και απροσδόκητα ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στην Ουάσιγκτον οπου θα εχει σημαντικές πολιτικές επαφές, ανακοινώσιμες και μη ανακοινώσιμες. Και όλα αυτά λίγες μόνο μέρες πριν το επίσημο ταξίδι του Κυριακου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Βρίσκομαι στην Ουάσινγκτον, για σειρά επαφών με στελέχη της Αμερικανικής ηγεσίας και της Ελληνικής Κοινότητας.

Μεταξύ άλλων, θα συναντηθώ με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών, Wendy Sherman και τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή, John Sarbanes.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης μου, παραβρέθηκα σήμερα στην κηδεία και στις επίσημες εκδηλώσεις προς τιμήν της πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Madeleine Albright, προσκεκλημένος της οικογένειας Albright.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden και ο πρώην Πρόεδρος, Bill Clinton, ήταν μεταξύ των επίσημων ομιλητών.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μετά το Πάσχα στο χωριό και τον οβελία, βρίσκεται στην Ουάσινγκτον όπου, ανάμεσα στα άλλα, θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Γουέντι Ρ. Σέρμαν και τον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή Τζον Σαρμπάνης.

Αφήνοντας πίσω τα προβλήματα της Ελλάδας, τόσο την ενεργειακή κρίση που πλήττει βάναυσα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όσο και το νέο μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο, που ανεβάζει επικίνδυνα την ένταση, ο ΓΑΠ βρέθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα και μάλιστα δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι… ζει και βασιλεύει και είναι ενεργός, λες και οι πολίτες αγωνιούν για τις κινήσεις του.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, εκτός από τις επαφές, ο Γιώργος Παπανδρέου παρευρέθηκε και στην κηδεία και στις επίσημες εκδηλώσεις προς τιμήν της πρώην υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, προσκεκλημένος της οικογένειας Ολμπράιτ, ενώ, όπως ενημέρωσε το γραφείο Τύπου του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ήταν μεταξύ των επίσημων ομιλητών.

Είναι σαφές πως, όπως όλα δείχνουν, τίποτα δεν πτοεί τον αεικίνητο ΓΑΠ, ο οποίος, παρά τις πολλαπλές εν εξελίξει κρίσεις στην Ελλάδα, συνεχίζει αμέριμνος την -πολυτελή- ζωή του, ωσάν να μην τρέχει κάστανο. Σημειωτέον πως πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ και λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Αλικαρνασσό, όπου έριξε ζεϊμπεκιές με τον δήμαρχο της πόλης, στο πλαίσιο συνεδρίου λογοτεχνίας και μάλιστα με τουρκικό τραγούδι.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα δηλαδή από το καλοκαίρι του 2001, όταν είχε χορέψει το «ιστορικό» ζεϊμπέκικο, με τον Τούρκο τότε ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ να του δίνει τον ρυθμό χτυπώντας του παλαμάκια…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ