Έρχεται Διακοποεπίδομα – Σκεψεις για καλοκαιρινό επιδομα 200 ευρω απο την κυβερνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμάστε τις παλιές εποχές που οι τράπεζες δίναν διακοποδάνεια; Τωρα που άλλαξαν οι εποχές η κυβέρνηση συζητά για διακοποεπιδομα καθως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατρακύλα και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράζει ξανά ψίχουλα.

275EDB13 C152 4E9D A84F 546F9A9837B8

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τη δυσαρέσκεια του κόσμου αναφορικά με το κύμα ακρίβειας αλλά και την αδράνεια της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των ευάλωτων νοικοκυριών.

Η πίεση που δέχεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος βλέπει στις δημοσκοπήσεις καθημερινά να κατρακυλά, τον οδηγεί σε ένα νέο γύρο εξαγγελιών παροχών και βοηθημάτων που δεν είναι τίποτα άλλο από… ψίχουλα! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει ένα ακόμα έκτακτο επίδομα μέσα στο καλοκαίρι. Το έκτακτο επίδομα που δόθηκε πριν από το Πάσχα σε χιλιάδες νοικοκυριά, γνωστό και ως «επιταγή ακρίβειας», φαίνεται πως πέφτει ξανά στο «τραπέζι» για το καλοκαίρι.

Αν τελικά «κλειδώσει» η νέα «επιταγή ακρίβειας» πιθανότατα ύψους 200 ευρώ – στα πρότυπα του έκτακτου επιδόματος του Πάσχα – αυτή θα καταβληθεί προ τα τέλη του Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ δόθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε περίπου 1,7 εκατ. δικαιούχους. Με τα μέτρα ενίσχυσης ωφελούνται περίπου 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, με περισσότερα από 3,2 εκατ. μέλη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας.

Ποιοι έλαβαν το έκτακτο επίδομα το Πάσχα

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
625.000 οικογένειες με παιδιά
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος
166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ