Που μπορεί να οφείλεται η εμφάνιση της ξαφνικής ηπατίτιδας στα παιδιά;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηπατίτιδα – Ιός – Εμβόλιο

Το έγγραφο της Pfizer: 5.3.6 CUMULATIVE ANALYSIS OF POSTAUTHORIZATIONADVERSE EVENT REPORTS OF PF-07302048 (BNT162B2) RECEIVED THROUGH 28-FEB-2021”, το οποίο βρίσκεται εδώ, είναι ένα απ’ αυτά που δημοσιεύτηκαν τη 1η Απρ 2022 μετά από δικαστική διαμάχη μεταξύ του μη κερδοσκοπικού οργανισμού PHMPTκαι της FDA (λεπτομέρειες εδώ), στο οποίο εκτός από τους 1.223 θανάτους και τα 1.403 καρδιαγγειακά επεισόδια που αναφέρονται (παρατηρήσεις εδώ), υπάρχει και η περίπτωση της ηπατίτιδας, ανάμεσα στη πληθώρα άλλων σοβαρών παρενεργειών, σύνολο 1.289 (Παράρτημα 1, σσ.1/30-9/38).

Στο Παράρτημα που είναι με αλφαβητική σειρά, αναφέρεται ως Autoimmune hepatitis(Αυτοάνοση ηπατίτιδα), ενώ στον Πίνακα 7 (σσ.18-19) σημειώνεται ως Hepatic AESI1, όπου σημειώνονται 94 περιπτώσεις, από τις οποίες οι 5 κατέληξαν, ενώ σαν συμπέρασμα λέει: «Αυτή η σωρευτική επανεξέταση περιπτώσεων δεν εγείρει νέα ζητήματα ασφαλείας. Η παρακολούθηση θα συνεχιστεί.» ! – Ποια παρακολούθηση και ποια ενημέρωση έχει υπάρξει;

1 AESI (Adverse Events of Special Interest – Ανεπιθύμητες Παρενέργειες Ειδικού Ενδιαφέροντος – κομψή ονομασία των σοβαρών παρενεργειών)

Δηλαδή, ενώ η περίπτωση της ηπατίτιδας ήταν γνωστή εδώ και πάνω από ένα χρόνο, τώρα όλοι δείχνουν έκπληκτοι εξ αιτίας των παιδιών!

Αναρωτιέται σε συνέντευξή του ο λοιμωξιολόγος παιδίατρος Ιωάννης Καβαλιώτης ποια μπορεί να είναι η σχέση της νέας μορφής ηπατίτιδας με τα εμβόλια, ενώ  ο παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας δήλωσε ότι οι πιθανοί λόγοι μπορεί να είναι:

  1. Εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω νόσησης από κορωνοϊό.
    2. Μακροχρόνιος εγκλεισμός (lockdown).
    3. Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού.

Στον ενδιάμεσο χρόνο, από τον Φεβ 2021 του παραπάνω εγγράφου έως τώρα, υπήρξαν πολλές επίσημες αναφορές ειδικών, από όλο τον κόσμο. Στα παρακάτω παραδείγματα, υπάρχουν πολλές παραπομπές στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης για άλλα άρθρα με παρόμοιο περιεχόμενο, από άλλους επιστήμονες.

Ιούνιος 2021

Autoimmune hepatitis following COVID-19 vaccination: True causality or mere association?

Ιούλιος 2021

Auto-immune hepatitis following COVID vaccination

Οκτώβριος 2021

Autoimmune hepatitis after COVID-19 vaccine – more than a coincidence

Νοέμβριος 2021

Autoimmune hepatitis after SARS-CoV-2 vaccine: New-onset or flare-up?

Ιανουάριος 2022

COVID-19 vaccine and autoimmunity. A new case of autoimmune hepatitis and review of the literature

Επίσης, υπάρχει και ένα σημαντικό άρθρο εδώ, στο οποίο καταγράφεται η σύνδεση εμβολιασμένης μητέρας με το παιδί μέσω θηλασμού, και όπου 1 στους 2 τοκετούς πήγαν …

Οι διορισμένοι ειδικοί στις διάφορες επιτροπές καλό θα ήταν εκτός από τις ανόητες εντολές για χρήση μάσκας – μη χρήση μάσκας κάθε τρεις και λίγο, να θυμηθούν τον Όρκο στον Ιπποκράτη που έδωσαν, και να ασχοληθούν επί τέλους με πιο σοβαρά προβλήματα.

Δημήτρης Μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ