Κάλεσμα – σοκ από Γερμανίδα υπουργό στους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε για 10 ημέρες χωρίς να πάμε για ψώνια», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέιζερ και έδωσε λίστα με βασικά είδη διατροφής.

Κάλεσμα στους πολίτες της Γερμανίας να λαμβάνουν ειδικές προφυλάξεις σε περίπτωση κρίσης ώστε μπορούν να επιβιώσουν σε περιόδους κρίσης χωρίς να χρειάζεται να πάνε για ψώνια έκανε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέιζερ. «Σκεφτείτε, για παράδειγμα, κυβερνοεπιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας», είπε η πολιτικός του SPD στην Handelsblatt. Και συνέχισε: «Εάν το ρεύμα κοπεί για μεγάλη χρονική περίοδο ή η καθημερινή ζωή περιοριστεί με κάποιον άλλον τρόπο, τότε σαφώς είναι λογικό να έχουμε στο σπίτι μια προμήθεια έκτακτης ανάγκης».

Επίσης, τόνισε τη σημασία της πολιτικής προστασίας, στην οποία έδωσε «υψηλή προτεραιότητα». «Πρέπει να επιταχύνουμε εδώ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις πολλές κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου». Πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες».

Στο πλαίσιο αυτό, η Φέιζερ αναφέρθηκε σε λίστα που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Η λίστα αναφέρεται στις βασικές προμήθειες επιβίωσης 10 ημερών για ένα άτομο και περιλαμβάνει αναλυτικά: 20 λίτρα πόσιμο νερό, δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι (3,5 κιλά), λαχανικά, όσπρια (4 κιλά), 2,6 κιλά γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και προμήθειες φρούτων, ξηρών καρπών, αυγών και λαδιού.

Σε περίπτωση καταστροφής όπως πλημμύρα, διακοπή ρεύματος ή καταιγίδα, υπάρχει κίνδυνος να είναι δύσκολο να προμηθευτείτε τρόφιμα, γράφει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στον «Οδηγό για ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης και σωστή δράση».

Το φυλλάδιο από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία περιέχει επίσης μια λίστα ελέγχου με άλλα πράγματα που θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο νοικοκυριό, όπως κουτί φαρμάκων, είδη υγιεινής και αποσκευές έκτακτης ανάγκης.

businessdaily.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ